Mersin merkez ilçe Mezitli Belediyesi, sahil şeridinde denize girmenin tehlikeli olduğu bölgelere uyarı tabelaları yerleştirirken, bir bölümüne de güvenlik şeridi çekti.
Mezitli Belediyesi, 17 kilometrelik sahil şeridinde denize girmenin tehlikeli olduğu bölgelere uyarı tabelaları yerleştirerek vatandaşları uyarırken, Soli sahilinin bir bölümüne de güvenlik şeridi çekti. Belediyeden yapılan açıklamada, yaz aylarında insanların akın ettiği sahilde, geçtiğimiz yıllarda sitelere ait iskelelerin sökülmesiyle deniz içinde oluşan derinliklerin, vatandaşlar tarafından fark edilmediği ve yüzme bilmeyenler için büyük bir tehlike oluşturduğu belirtilerek, belediyenin tüm uyarılarına rağmen, her yıl üzücü olayların yaşandığı kaydedildi.
Üzücü olayların önüne geçmek için bu yıl da çalışma başlatan belediye ekipleri, denize girmenin sakıncalı olduğu bölgelere şamandıra yerleştirdi. Mezitli Belediye Başkan Vekili Kemal Sığırcıkoğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın ve Zabıta Müdür Vekili Figen Kocaoğlu, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, ekiplere yardım ettiler.
Sığırcıkoğlu, burada yaptığı açıklamada, vatandaşlardan, sahilde bulunan uyarı levhalarını dikkate alarak, bu bölgelerde tedbirli olmalarını rica etti. Sığırcıkoğlu, "Yaz döneminin başlamasıyla birlikte sahilde denize girecek olan vatandaşlarımızın hem can güvenliğini hem sağlıklı denize girmesini sağlamak amacıyla Mezitli Belediyesi olarak bu yıl da gereken önlemleri almak için burada bulunuyoruz. Çalışmalarımız, her sene yapılmakta olan bir dizi önlemlerin başlangıcıdır. Umarım bu sene denize girecek olan vatandaşlarımız sağlıklı ve can güvenliklerini korunmak kaydıyla bir yaz dönemi geçirirler. Buradan sesleniyorum, Mezitli'de denize girecek olan vatandaşlarımızın uyarılarımıza mutlaka dikkat etmelerini istiyorum. Herkesin iyi bir yaz dönemi geçirmelerini diliyorum" dedi. - MERSİN
Son Dakika › Yerel › Mezitli Sahiline Güvenlik Şeridi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.