MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti: - Son Dakika
Yerel

MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti:

MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, "Türk milletinin bağımsızlığını temsil eden bayrağımızı, kanımızın son damlasına kadar müdafaa edeceğimize söz veriyoruz" dedi.

18.04.2011 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, "Türk milletinin bağımsızlığını temsil eden bayrağımızı, kanımızın son damlasına kadar müdafaa edeceğimize söz veriyoruz" dedi.

Muti, Gar tesislerinde düzenlenen genel değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, bundan sonraki hedeflerinin MHP'yi Aydın'da birinci parti yapmak ve mevcut milletvekili sayısının daha üstünde bir milletvekili sayısıyla kenti TBMM'de temsil etmek olduğunu söyledi.

Bu hedefe kilitlendiklerini ve bu konuda daha önce başlattıkları çalışmaları, bundan sonra da MHP'ye yakışır tarzda devam ettireceklerini ifade eden Muti, şöyle konuştu:

"Dün maalesef Söke'nin Ağaçlı köyünde yaşanması hiç hoş olmayan, hem fikir hürriyetine, hem de demokrasinin nimetlerine aykırı hareketler yaşanmıştır. Bağımsız adaya destek vermek amacıyla Güzelçamlı'dan itibaren BDP'lilerin düzenlemiş olduğu konvoyun, Ağaçlı köyünden geçişi esnasında bir bakkal dükkanının önündeki Türk bayrağının kaldırılması talebiyle ve orada Türk bayrağının indirilmemesi nedeniyle çıkan tartışma, kavgaya dönüşmüştür. Olayın akabinde bölgedeydik. Türk bayrağına saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Türk milletinin bağımsızlığını temsil eden bayrağımızı, kanımızın son damlasına kadar müdafaa edeceğimize söz veriyoruz. "

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in, Efeler Mahallesi'ndeki bir açılışta, olayla ilgili olarak "Ağaçlı köyünde BDP'li vatandaşlarla, MHP'li vatandaşlar arasında kavga olmuştur. Biz etnik kimlik üzerinden siyaset yapmıyoruz. Hatta gittiğimiz bazı yerlerde, BDP'lilerle MHP'liler bizim elimizi dahi sıkmıyorlar" diye beyanat verdiğini hatırlatan Hasan Muti, "İktidar partisinin milletvekiline, hatta bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışmayacak bu tavrı MHP olarak kınıyoruz. Bu söz, etnik siyaset yapmayan MHP'ye de ağır ithamdır. MHP olarak bayrağımız başta olmak üzere bütün değerlerimize sonuna kadar sahip çıkmaya kararlıyız. Hiç bir engel bizi bundan alıkoyamayacaktır. Ama sayın Erdem şunu bilmelidir ki, BDP'liler ve MHP'lilerin onun elini sıkıp sıkmamaları, onun kişiliği ile alakalıdır"dedi.

Erdem'i Ağaçlı köy halkından ve MHP'den özür dilemeye davet eden Muti, bu özrü gerçekleştirmediği müddetçe Erdem'in sadece gaflet ve delalet içerisinde değil, aynı zamanda da ihanet içerisinde olacağını kaydetti.

Toplantıya, MHP Aydın Milletvekili adayları Ali Uzunırmak, Recep Taner, Gülnur Er, Ahmet Kaya, Mehmet Efe Yılmaz, Pınar Öncer, Hasan Duman ve partililer katıldı.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement