MHP'li Taner, Partisinin Buharkent Kaybını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

MHP'li Taner, Partisinin Buharkent Kaybını Değerlendirdi

MHP\'li Taner, Partisinin Buharkent Kaybını Değerlendirdi

MHP 23. Dönem Aydın Milletvekili ve 30 Mart yerel seçimlerinde Efeler Belediye Başkan Adayı olan Taner, Buharkent seçimlerini değerlendirdi.

05.06.2014 10:04  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 23. Dönem Aydın Milletvekili ve 30 Mart yerel seçimlerinde Efeler Belediye Başkan Adayı olan Recep Taner, 01 Haziran'da tekrarlanan Buharkent seçimlerini değerlendirdi.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından gözyaşları ile partililerinden helallik isteyen Taner, tekrarlanan Buharkent seçiminden sonra yaptığı değerlendirmede ise seçmenin sandıkta önemli mesajlar verdiğini belirterek "Temennim İl teşkilatından, partilisine, adayından, Milletvekiline herkesin yaptığı hataları kabul edip, öz eleştirisini yaparak gerekli dersi çıkarması, sorumluluğu olanların da gereğini yerine getirmeleridir. Zira Milliyetçi Harekette kişiler gelir geçer, baki olan davadır, idealdir" dedi.

SeçmenİN Aydın'da 30 Mart seçimlerinde siyaset yapanlara net bir mesaj verdiğini belirten MHP 23. dönem Aydın Milletvekili Recep Taner, "Sonuçlar iyi irdelenirse seçmen, siyasi partilerden ve onun temsilcilerinden polemik, kavga, gerilim ve eleştiriden ziyade, yapacakları ile ilgili planlarını, projelerini duymak istediğini, uyum ve güven ortamı aradığını ortaya koydu. Ne yazık ki MHP Aydın teşkilatı olarak bu mesajı iyi okuyamadık ve de 1 Haziran'da Buharkent'te yapılan seçimlerden beklediğimiz sonucu alamayarak sıkıntı yaşadık. 2 aydır seçimleri alabilmek için fedakarca çalışma yapanlar da, yapılan yanlışlardan dolayı alabileceğimiz seçimleri kaybederek hüsran yaşadılar" dedi.

"BUHARKENT SEÇİMLERİNİN KAYBEDENİ MAALESEF MHP'DİR"

Buharkent'te kazandıkları bir seçimi kaybettikleri için üzgün olduklarını ve Buharkent seçimelrinin kaybedeninin MHP olduğunu ifade eden Recep Taner, açıklamasında "Buharkent seçimlerinin kaybedeni MHP'dir. Zira biz o belediyeyi 2009 seçimlerinde 300 oy fark atarak AKP'den almıştık. Elimizdeki belediyeyi şimdi geri vermiş olduk. Verilen oyları araştırdığımızda, özellikle sandık bazında incelendiğinde, 30 Mart seçim sonuçlarına göre seçimi alma ümidi olmayan CHP'den, MHP'ye oy gelmesine rağmen, mevcut oylarımızı koruyamadığımız için seçimleri kaybettik. Bu seçim sonucuna bakarak 'Oyumuz artırdık, başarılıyız' diyebilmenin, suçlu aramanın mantığı yoktur. Herkes nerede hata yaptığımızı neden seçimleri kaybettiğimizi araştırmalı ve nedenlerini iyi analiz etmelidir. Aydın'da 'Efe tek oynar' zihniyetiyle, yine tek adamlığa oynadık, hep ben ben dedik, bir türlü biz olmayı gerçekleştiremedik.Haklı olduğumuz konuda bile yanlış üslup yüzünden haksız duruma düştük. Bu şekilde devam edilirse, MHP açısından yarınlarda da çıkacak olan netice çok farklı olmayacaktır. Temennim İl teşkilatından, partilisine, adayından, Milletvekiline herkesin yaptığı hataları kabul edip, özeleştirisini yaparak gerekli dersi çıkarması, sorumluluğu olanların da gereğini yerine getirmeleridir. Zira Milliyetçi Harekette kişiler gelir geçer, baki olan davadır, idealdir…" ifadelerine yer verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Taner, Partisinin Buharkent Kaybını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement