Milas'a bağlı Güllük mahallesindeki hayvan barınağı, gönüllü hayvan severler tarafından bakıma alındı.
Aralarında yabancı turistlerinde bulunduğu çok sayıda gönüllünün yardımıyla kısa sürede yeni bir yüze kavuşan barınak, yardımlaşma sinerjisiyle örnek oluşturuyor.
Sokak hayvanlarının aşılanmasında ve kısırlaştırılmasında büyük öneme sahip hayvan barınakları, zaman zaman hayvanlara uygulanan kötü muameleyle eleştiri konusu oluşturuyor. Ancak Milas'a bağlı Güllük mahallesindeki hayvan barınağı, gönüllü hayvan severler sayesinde bu kötü örneklere inat bir duruş sergiliyor. Barınaktaki hayvanlara yardım eli uzatan ve aralarında yabancı turistlerinde bulunduğu gönüllüler, kısa sürede kötü durumdaki barınağı hayvanlar için yaşanabilir bir hale soktular.
Bir barınak ziyaretiyle başlayan ve konunun sosyal medyaya sıçramasıyla çığ gibi büyüyen hatta sosyal sorumluluk projesine dönüşen örnek oluşum, herkesten taktir toplamaya başladı. Barınağın tadilat isteyen bölümlerini barınakta çalışarak tamir eden ve yeniden düzenleyen gönüllüler, barınağın eksiklerini de sosyal medya yardımıyla gelen bağışlarla gideriyor.
HAYVANSEVERLER YARDIM KAMPANYALARINI AÇILIŞLA SÜSLEDİ
Hayvan severlerin başlattığı ve kısa sürede güzel değişimlere sahne olan yardımlaşma kampanyası için barınakta açılış töreni düzenlendi. Törene katılan çok sayıda hayvan sever, açılışa gelerek mama, ilaç, battaniye, kulübe gibi malzemelerle hayvanlara yardım eli uzattılar. Köpeklerle ilgilenen ve barınağı gezen hayvan severler gün boyu hoş bir vakit geçirdiler.
Barınaktaki imece usulüyle başlatılan yardımlaşma hareketinin öncülerinden olan Sabiha Erol Daşdemir, yardım kampanyasının bir ziyaretle başladığını belirterek şunları kaydetti; "Arkadaşlarla köpekleri ziyarete geldiğimizde barınaktaki durumun çok vahim olduğunu gördük. Köpeklerin düzenli yatacak yerleri, yiyecek mamaları hatta mama kapları yoktu ve birçok köpek hastaydı. Hep birlikte tutulan hayvanlar arasında kısırlaştırmanın da pek olmaması nedeniyle üreme oluyordu. Bu barınaklardaki asıl amaç; sokak hayvanlarının aşılarını yapıp, onları kısırlaştırıp daha sonra hayvanları alındıkları yere bırakmaktır. Fakat burada böyle bir sistem işlemiyordu. Sonra ne yapalım diye düşünürken bizim gibi gönüllü hayvan severlere ulaşıp bir yardım hareketi başlatalım dedik ve sosyal medya üzerinden barınağın sorunlarını ve yapılabilecek yardımları duyurduk. Sonra gönüllüler Bodrum'dan, İstanbul'dan, Ankara'dan ve pek çok yerden destek olmaya başladılar. Vakit buldukça buradaki hayvan severler gönüllüler olarak barınağa gelerek, barınakta revizyon işlemlerini başlattık. Kısa sürede barınak güzel bir manzaraya kavuştu. Gönüllüler olarak hayvanlara yardımda bulunduğumuz için mutluyuz. Ben bu oluşumda maddi-manevi destekte bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."
"TÜM CANLILARA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİR!"
Hayvan sever gönüllülerden olan ve barınağa birçok yardımda bulunan Güllük Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Nevzat Balkır; dünyanın herkesin yaşaması için kurulmuş bir düzen olduğuna işaret ederek; "Bu düzene sahip çıkmamız için tüm canlılara sahip çıkmamız gerekir. Bu işe öncülük yapmak önemli biz de yardımlarda bulunduk ancak ben Sabiha hanımı eşini ve çocuklarını kutluyorum. Onlar kendilerine ayırmaları gereken özel zamanlarını buradaki hayvanlara ayırdılar. Tüm vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Herkes gücü oranında bir yardım yapabilirse ne mutlu." dedi.
"BARINAKLAR YANLIŞ ANLAŞILIYOR"
Barınaktaki hayvanların aşı ve kısırlaştırma işlemlerinde yardımda bulunan ve açılışa katılan Veteriner Hekim Mehmet Ali Sonkul, barınakların işlevinin toplum tarafından yanlış anlaşıldığını söyleyerek açıklamalarda bulundu. Güllük'teki barınağın geçirdiği değişim ile örnek olmaya başladığını söyleyen Sonkul; "İsmini sayamadığım birçok kişi sağ olsunlar destek oldular. Bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada yüzde 90 gönüllü çalışıyoruz. Türkiye'de barınakların adı zaten geçici hayvan barınağıdır. İnsanlar bunu yanlış anlıyorlar. Geçici hayvan barınağı ne demek? Hayvan bulunduğu ortamdan alınır. Alınan hayvan barınaktaki sorumlu veteriner hekim tarafından kısırlaştırılır, gereken aşıları yapılır ve yerine bırakılır. Fakat bu barınaklar hayvanlar için kalıcı barınaklar değillerdir." diyerek barınakların işlevini anlattı. - MUĞLA
Son Dakika › Yerel › Milas'ta Hayvan Barınağına Gönüllü Eli Değdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?