Milletvekilinin Tavsiyesi Hayatını Değiştirdi - Son Dakika
Yerel

Milletvekilinin Tavsiyesi Hayatını Değiştirdi

Orhan Canbulatel - Kayseri'de, 4 yıl önce pazarcılık yaparken tanıştığı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın telkiniyle boksa başlayan ve yarım bıraktığı lise eğitimine geri dönen Yusuf Açık, birçok Türkiye derecesi elde etti.

16.02.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhan Canbulatel - Kayseri'de, 4 yıl önce pazarcılık yaparken tanıştığı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın telkiniyle boksa başlayan ve yarım bıraktığı lise eğitimine geri dönen Yusuf Açık, birçok Türkiye derecesi elde etti.

Liseyi dışardan bitiren ve Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu (BESYO) kazanan 19 yaşındaki genç boksör, son olarak Macaristan'da yapılan uluslararası turnuvada bronz madalya kazandı.

Antrenörü Faruk Hasetçi ile 22 Şubat'ta Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak turnuvaya hazırlanan Yusuf Açık'ın hedefi, olimpiyatlara katılabilmek.

AA muhabirine çalışmaları hakkında bilgi veren Yusuf Açık, lise 1. sınıfta eğitimini yarıda bırakarak pazarlarda meyve ve sebze satmaya başladığını söyledi. 2008 yılında Argıncık semtindeki pazarda çalıştığı sırada esnafı ziyarete gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'la tanıştığını ifade eden Açık, şunları anlattı:

"Burada kendisiyle kısa süre sohbet ettik. Bana spor yapıp yapmadığımı sordu. Yapmadığımı öğrenince vücut yapımın güreşe ve boksa uygun olduğunu söyleyerek, spora başlamamı tavsiye etti. Ben de bunun üzerine boksa başladım ve Faruk Hasetçi hocamla tanıştım. Onun telkiniyle de Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırarak yarım bıraktığım eğitimime geri döndüm. Hem antrenmanlarımı hem de eğitimimi aksatmadım. 2008, 2009 ve 2010'da yıldızlar ve gençler kategorisinde 3 yıl üst üste sıkletimde birinci oldum. 2011'de büyükler kategorisinde Türkiye ikinciliğini elde ettim. 2010'daki dünya şampiyonasında ilk 8 sporcu arasına girdim ama derece elde edemedim. Son olarak da Macaristan'da düzenlenen ve 22 ülkeden 150 sporcunun katıldığı Uluslararası 52. Bocskai Boks Turnuvası'nda artı 91 kiloda bronz madalya kazandım."

-"Hedefim olimpiyatlara katılmak"-

Çin'in başkenti Pekin'de 22 Şubat'ta yapılacak Dünya Şampiyonlar Ligi müsabakalarına, antrenörü Faruk Hasetçi ile birlikte Fevzi Çakmak Lisesi Spor Salonu'nda hazırlanan Açık, hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu belirtti.

Antrenör Faruk Hasetçi ise Yusuf Açık'ın sıkletindeki en hızlı sporculardan biri olduğuna dikkati çekti. Ağır sıklette mücadele eden Açık'ın artı 91 kilodan 150 kiloya kadar rakibi olduğunu belirten Hasetçi, Açık'ın bu özelliğini üzerinde durduklarını ve hızını geliştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Yusuf Açık'ı Muhammed Ali'nin izinde yetiştirdiklerini söyleyen Hasetçi, şöyle konuştu:

"Yusuf Açık sporcularımızdan bir tanesi. Yunus Çelik, Talha Doğan gibi birçok sporcumuz bu okulların salonlarından yetişiyor. Bundan mutluluk duyuyoruz. Kayseri'de boks kendini ispatlamış durumda. Bir dünya şampiyonumuz, bir Avrupa şampiyonamız, olimpiyat ikincisi sporcumuz varken, Yusuf, Yunus, Talha gibi, Kerem Kansu gibi sporcuların yetişerek dünyada ve olimpiyatlarda derece yapacaklarına inanıyorum. Bize desteklerinden dolayı Elektrikspor'a, sayın valimize, belediye başkanlarımıza ve 4 yıldır spor salonlarını kullandığımız Fevzi Çakmak Lisesinin idarecilerine teşekkür ediyorum."

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekilinin Tavsiyesi Hayatını Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement