- Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, bazı basın organlarında yer alan, öğrencilerin eğitim öğretim yerlerinin değiştirilmesine tepki gösteren velileri konu alan haberler nedeniyle, bilgilendirme mesajı yayımladı
Açıklamadan: "Bazı velilerimize atfen kimi basın organlarında yer alan 'kandırıldık, aldatıldık' şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığı düşünülmektedir"
Müdürlük tarafından yayımlanan mesajda, "4+4+4" olarak tanımlanan yapılandırmada, kademeli geçişin temel prensip olarak kabul edildiği bildirildi.
Konya'da yeni eğitim modeline kademeli geçişin herkesi memnun edecek içerikte sağlanabilmesi için milli eğitim müdürlüklerinde özel çalışma gurupları oluşturulduğu, bu gruplarca da her yerleşim bölgesinin kendi içinde eğitim bölgelerine ayrılarak, en uygun çözüm yollarının üretilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Önümüzde üç önemli soruna isabetli çözüm bulma zorunluluğu vardır. Bunlar; hangi okullar ilkokul olarak kalacak ve hangileri ortaokul olarak hizmete devam edecek ve hangi okullar imam hatip ortaokulu olarak tefrik edilecektir? Bu noktada doğru karar üretmek üzere önceliğin ilkokul olarak kullanılacak binalara verilmesi gerektiğine karar verilmiş, her eğitim çevresinde yürüme mesafesinde bir ilkokul ayrılmıştır.
Ortaokullar için ihtiyacı belirlemek amacıyla, son iki yıldır ortaokula gidecek (ilkokul 4. sınıf) öğrenci ve velilerine anketler uygulanmış, mahalle muhtarlarımızla görüşülmüş, tercih ve görüşmeler dikkate alınarak çocuklarımıza yeterli ve uygun mesafede derslikler hazırlanmaya çalışılmıştır. Bütün bu hesaplamalar yapılırken, kademeli geçiş süresinin sonunda olabildiği ölçüde müstakil okullar oluşturulmaya çalışılmıştır.
Bir başka ifadeyle, geçiş dönemi sonunda okul binalarının ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olarak kullanılmasının altyapısı hazırlanmıştır. Şüphesiz bu çalışmalarda bütün çocuklarımızın şu anda okudukları okul ne ise istedikleri takdirde mezun olana kadar aynı okulu kullanmaları mümkün kılınmıştır. Çocuklarımızın gittikleri okullar, onlar mezun olana kadar kapatılması söz konusu değildir. Ancak yukarıda da ifade edildiği gibi 4 yıllık kademeli geçiş dönemi sonunda okullar tanımlandıkları okullar haline dönüşeceklerdir. Bu nedenle kademeli geçiş yapılan okullara 2013-2014 eğitim öğretim yılı ve devam eden yıllarda yalnızca tanımlandıkları kurum türüne uygun kayıt kabul edilecektir. Okullarımızın şehre dengeli biçimde dağıtılması suretiyle, her yaş gurubundaki çocuğumuzun eğitim hizmetinden fırsat eşitliği içinde yararlanmasını temin etmeye gayret ettiğimizin, kamuoyunca bilinmesinde yarar görülmüştür."
"Kandırıldık, aldatıldık söylemleri doğru değil"
Nihai olarak eğitim kurumlarında normal eğitim ve derslik başına 30 öğrenci hedefine 2016-2017 eğitim öğretim yılında ulaşılacağı vurgulanan açıklama, şöyle devam etti:
"Bu amacın gerçekleştirilmesi için yaş durumları da gözetilerek öncelik, ilkokul binalarının uygun dağılımı ve yapımına verilmiştir. Öte yandan bazı velilerimize atfen kimi basın organlarında yer alan 'kandırıldık, aldatıldık' şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığı düşünülmektedir. Çünkü gerek velilerin yazılı dilekçelerine verilen cevaplarda ve gerekse şifahi görüşmelerde yukarıda izah edilen temel bilgiler paylaşılmakla yetinilmiştir. Bu bilgilerin muhataplarınca bundan böyle doğru anlaşılacağına inanmaktayız. Hiç kimseye yanıltıcı bir bilgi verilmesi amaçlanmamıştır." - Konya
Son Dakika › Yerel › Milli Eğitim Müdürlüğünden 'Veli Tepkisi' Haberlerine Yönelik Açıklama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?