"Milli Görüş ve Erbakan Haftası" - Son Dakika
Yerel

"Milli Görüş ve Erbakan Haftası"

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, "Erbakan hocamız maddi menfaat peşinde olsaydı değil Türkiye'nin, dünyanın sayılı iş adamları arasına girerdi" dedi.

24.02.2012 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, "Erbakan hocamız maddi menfaat peşinde olsaydı değil Türkiye'nin, dünyanın sayılı iş adamları arasına girerdi" dedi.

Erbakan, "Milli Görüş ve Erbakan Haftası" etkinlikleri kapsamında Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, babasının Türkiye'de ve dünyada Müslümanların yeniden şuurlanıp ayağa kalkmasını sağladığını, İslam aleminin ayağa kalkarak siyasi, sosyal ve kültürel alanda taarruz yapmasına vesile olduğunu savundu.

Necmettin Erbakan'ın çok başarılı bir devlet adamı, aktif, kendi alanında otorite olmuş bilim adamı olduğunu anlatan Fatih Erbakan, şunları kaydetti:

"Erbakan hocamız, meziyetlerini saymakla bitiremeyeceğimiz entelektüel bir kimseydi. Merhum babam Erbakan hoca, girişimci bir iş adamı, ticaret erbabı gibi sıfatlarının yanında motorlar icat etmiş, motor fabrikaları kurmuş, partiler kurmuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı yapmış, bütün öğrenim hayatı boyunca okulunun birincisi olmuş, üniversiteye girdiği sınavda başarısı sebebiyle üniversiteye ikinci sınıftan başlayan entelektüel bir kimseydi."

Fatih Erbakan, babasının hayatı boyunca hiçbir zaman maddi menfaat peşinde olmadığını vurgulayarak, "Maddi menfaat peşinde olsaydı değil Türkiye'nin dünyanın sayılı iş adamları arasına girerdi. Necmettin Erbakan, eğer koltuk, makam, mevki peşinde olsaydı, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı peşinde olsaydı çeşitli güç organlarıyla anlaşır, davasından taviz verir ve istese ömür boyu başbakan, cumhurbaşkanı olabilirdi. Fakat o dünyayı değil hep ahireti tercih etti" diye konuştu.

SP GİK Üyesi ve Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ise milli görüş hareketine nasıl katıldığı ve gazeteye nasıl başladığı ile ilgili anılarını anlattı.

Erbakan'ı "Canıyla malıyla cihat eden bir Müslüman" olarak tanımladığını dile getiren Kurdaş, şunları söyledi:

"Hocamız kendini tek kelime ile anlattı. Bu cümlenin içerisinde ansiklopediler var. Uğur Dündar, Yavuz Donat gibi birçok kişi hocamıza hürmet eder önlerinde düğmelerini ilikler. Peki hocamızı hepsi sevdikleri için mi- Hayır, hocamızın Türkiye'de ve dünyada neleri değiştirdiğini çok iyi bildikleri ve o döneme şahit oldukları için saygıyla düğmelerini iliklerler."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Milli Görüş ve Erbakan Haftası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement