Mimar Sinan Sevgisiyle Gönüllü Müze Sorumlusu Oldu - Son Dakika
Yerel

Mimar Sinan Sevgisiyle Gönüllü Müze Sorumlusu Oldu

Mimar Sinan Sevgisiyle Gönüllü Müze Sorumlusu Oldu

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas kasabasında bulunan Mimar Sinan müzesinin sorumlusu olan Ahmet Bektaş, yaptığı işe Mimar Sinan’a olan sevgisinden dolayı gönüllü olarak başladığını söyledi.

24.03.2015 09:18

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas kasabasında bulunan Mimar Sinan müzesinin sorumlusu olan Ahmet Bektaş, yaptığı işe Mimar Sinan'a olan sevgisinden dolayı gönüllü olarak başladığını söyledi.

Mimar Sinan'a olan sevgisinden dolayı Mimar Sinan müzesinde gönüllü olarak çalışmaya başladığını belirten Ahmet Bektaş, "Bu işi uzun süredir yapıyorum ve gurur duyuyorum. Bunun nedeni Mimar Sinan'ın benim köyümde doğup büyümesidir. Mimar Sinan'ın sanatı ve mimarlığından dolayı içimizde yer almaktadır. İçimizdeki Mimar Sinan'ı dışarıya yansıtmak istiyoruz. Burayı ülkemizde yaşayan bütün insanların gelip görmesini istiyorum" dedi.

Bektaş ayrıca, "Ülkemizde Mimar Sinan'ı seven insanlar çok olduğundan dolayı buraya Türkiye'nin her yerinden gelenler oluyor. Çünkü Osmanlı'nın en gelişmiş dönemlerinde Mimar Sinan Osmanlı'ya İslami yönde hizmet eden bir mimardır. Kayseri'de bulunan Kurşunlu Camii'ni Mimar Sinan yapmıştır. Mimar Sinan'ın sanatı Ağırnas'ta başlayıp Selimiye'de sona ermiştir. Günümüzün coğrafyasında, tarihinde, kültüründe Mimar Sinan'ın önemli bir yeri vardır ve bir çok eser yapmıştır" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mimar Sinan Sevgisiyle Gönüllü Müze Sorumlusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement