Miras Hukuku Yeniden Yapılandırılıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Miras Hukuku Yeniden Yapılandırılıyor

Miras Hukuku Yeniden Yapılandırılıyor
14.03.2012 18:40

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin toprak toplulaştırma çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin toprak toplulaştırma çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de tarım topraklarının parçalanması probleminin çözümü çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yeni düzenlemeyle kuru tarımda 300 dekar, sulu tarımda 100 dekardan küçük tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi önlenecek.

Toprakların bölünmesinin önüne geçilebilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üzerinde çalıştığı; tarım arazilerinin miras yolu veya tarım dışı amaçlarla kullanılması suretiyle parçalanmasını önleyecek proje son şeklini aldı.

Proje hakkında bilgi veren Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, tarım arazilerinin bölünmesi konusunda kamuoyu hassasiyeti ve alternatif önerilerin belirlenmesi amacıyla çalıştay ve anket çalışmaları yürüttüklerini ve bu anket çalışmalarının İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince, muhtarlar, odalar, vakıflar, borsalar ve önder çiftçiler gibi, konunun muhataplarına uygulandığını söyledi. Keskin, anket çalışmalarının neticeleri önderliğinde yeni düzenlemeye gidileceğini söyledi.

Nisan ayı sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmalar ve yapılacak düzenlemelerle tarım arazilerinin parçalanmasının önüne geçilmesinin hedeflendiğini aktaran Keskin, "Yeni düzenlemeyle kuru tarımda 300 dekar, sulu tarımda 100 dekardan küçük tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi önlenecek" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Miras Hukuku Yeniden Yapılandırılıyor - Son Dakika


Advertisement