AK Partililer Mısır İçin Fetih Süresi Okudu - Son Dakika
Yerel

AK Partililer Mısır İçin Fetih Süresi Okudu

AK Parti Sivas Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar, idama mahkum edilenler için Fetih Suresi okudu.

11.04.2014 21:17  Güncelleme: 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sivas Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar tarafından, Mısır'da idama mahkum edilen 528 kişi için "Fetih Suresi" okundu.

Gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda vatandaş, Mısır'daki idam kararlarını protesto etmek için Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde toplandı. Müze bahçesinde kurulan sembolik dar ağacı önünde gençlik kolları üyesi 6 kişi ve çok sayıda vatandaş, yaklaşık bir saatte 528 "Fetih Suresi" okudu.

Çok sayıda vatandaş "Rabia" işareti yaparak idamlara tepki gösteren dövizler açtı. Vatandaşlar, daha sonra idamları protesto etmek için başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, burada yaptığı açıklamada, Mısır'ın insanlık medeniyetinin beşiği olduğunu ve burada hala insan haklarına darbe vuruluyor olmasının üzücü bir durum olduğunu söyledi.

Mısır'daki bu süreci şiddetle kınadıklarını ve halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, "Bugün bu darbeyi yapanlar günün birinde yargılanacak ve o insanları haksız yere idama mahkum edenler bunun bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Bizler Müslümanlar olarak birlik ve beraberliği sağladığımız zaman bu üzücü olaylar gelecekte yaşanmayacaktır" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ise Türkiye'nin her tarafında partilerinin öncülüğünde Fetih Suresi'nin okunduğunu ve Mısır halkıyla ve Müslüman Kardeşlerle dayanışma günü ilan edildiğini belirtti.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman da idam kararları nedeniyle kent meydanında yaklaşık 3 gündür imza kampanyası yürüttüklerini, topladıkları 20 binin üzerindeki imzayı Mısır Müftülüğü'ne göndereceklerini kaydetti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Partililer Mısır İçin Fetih Süresi Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement