Müftü Çağlar : İslam, Zulmü Kabul Etmez - Son Dakika
Yerel

Müftü Çağlar : İslam, Zulmü Kabul Etmez

Müftü Çağlar : İslam, Zulmü Kabul Etmez

IŞİD'in infazlarından kaçarak Batman'a sığınan Ezidileri ziyaret eden Batman Müftüsü Hasan Çağlar "İslam, cinayet ve katliamları asla kabul etmez." dedi.

18.08.2014 10:35  Güncelleme: 10:54

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar ve Din Alimleri Derneği Başkanı Kasım Koç, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) zulmünden kaçarak Batmana sığınan Ezidi vatandaşları Musa Anter Halk Evinde ziyaret ettiler.

Ziyarette ayrıca, Müftü Yardımcısı A. Rahim İnanç, Şevket Başak Camii İmamı Şirin Artuç ve Türkiye Diyanet Vakfı Temsilcisi Mehdi Arı da hazır bulundu.

"ZULME UĞRAYAN GAYRİ MÜSLÜMDE OLSA YARDIM ETMELİYİZ"

Çağlar, Ezidileri ziyarette yaptığı açıklamada "Ezidi vatandaşlara yapılan zulümden dolayı çok müteessiriz. Televizyonda izliyoruz: yüz binlerce insan, kadın –erkek, çoluk- çocuk, yaşlı ve hamile kadınlar, o arazilerde aç ve susuz perişan kalıyor ve hayatlarını kaybediyorlar. Bunu şiddetle kınıyor ve insanlık dışı buluyoruz. Nerede bir haksızlık ve zulüm varsa biz karşısındayız. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları lanetlediğimiz gibi, Ezidilere ve bölgenin diğer halklarına yapılan saldırıları ve zulmü kınıyoruz. Mazlumun illaki dinimizden olması şartı yoktur; İnsan olması yeterdir. Sadece Müslüman değil, gayri müslim dahi olsa, zulüm görüyorsa destek vermek gerekir" dedi.

"IŞİD, BÖLGE HALKINA VURDUĞU DARBEDEN YANI SIRA, ASIL DARBEYİ İSLAM'A VURMUŞTUR "

Ezidilere geçmiş olsun ziyaretinde söz alan Batman Din Alimleri Derneği Başkanı Kasım Koç, "İslam Dini ve Allah'ın emir buyurduklarına bakarsak, Işid'in yaptıkları kesinlikle İslamiyet'le bağdaşmaz. Dinini çok seven, aynı ölçüde Işid'i lanetlemesi gerekir. Hakkın yanında ve vicdanı olan hiç kimse bu zulmü kabul edemez. İslam adına yapılan bu saldırı ve katliamların kesinlikle İslam'la bir ilgisi yoktur. Nasıl ki Işid, Bölge halklarına darbe vurmuşsa, asıl darbeyi İslam'a vurmuştur" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Müftü Çağlar : İslam, Zulmü Kabul Etmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement