Muğla'nın İlk Trafik Eğitim Parkı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'nın İlk Trafik Eğitim Parkı Açıldı

Muğla\'nın İlk Trafik Eğitim Parkı Açıldı

Marmaris Belediyesi tarafından yaptırılan Muğla’nın ilk çocuk trafik parkı hizmete girdi.

14.11.2015 10:55

Marmaris Belediyesi tarafından yaptırılan Muğla'nın ilk çocuk trafik parkı hizmete girdi.

Çocukların trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenmelerini sağlayacak Trafik Eğitim Parkı Marmaris'e bağlı Beldibi mahallesinde düzenlenen törenle açıldı. Törene Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Belediye Başkanı Ali Acar, Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya katıldı.

Marmaris Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Sevil Dere tarafından projesi hazırlanan parkın açılışına ilçe genelindeki eğitim kurumlarından öğrenci temsilcileri katıldı. Açılış sonrası trafik polisleri çocuklara trafikte uymaları gereken konular hakkında bilgi verdi.4 akülü jip ve bir akülü motosikletle parkı deneme fırsatı bulan çocuklara daha sonra trafik kurallarını simgeleyen kurabiyeler ve meyve suyu ikramı yapıldı.

2004 yılından bu yana belediyenin asli görevlerinin yanında halkın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına göre yatırımlar yaptığının altını çizen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Eğitim sadece kitaptan okumakla olmaz. Trafik gibi önemli bir konuda yavrularımız bu parkta kitapta öğrendiklerini uygulama fırsatı bulacak. Burası Halkla İlişkiler ve Zabıta Müdürlüğümüzün kontrolünde tarafından hafta içi ve hafta sonu çocukların eğlenerek öğreneceği bir alan olacak. Daha şimdiden çocuklarımızın büyük ilgisini çeken bu parkın ardından Mehmet Çelebi Parkı'nı da mini bir spor parkı haline dönüştürmek istiyoruz. Bu parkta mini futbol sahası, basketbol alanı paten ve kaykay gibi çocukların ilgisini çekecek bir parkı daha hayata geçireceğiz" dedi.

Marmaris Belediyesi'nin çalışmalarını takdir eden Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüsel'de parkın çocukların eğitimde büyük bir rol oynayacağını belirtti.

4 akülü jip ve bir akülü motosikletle parkı deneme fırsatı bulan çocuklara daha sonra trafik kurallarını simgeleyen kurabiyeler ve meyve suyu ikramı yapıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'nın İlk Trafik Eğitim Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement