Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, "Geçmişini bilmeyen milletler, gençler ileriye sağlam bakamazlar" dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanlığı tarafından, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisi'nde "Savaşlardan Cumhuriyetlere Savaş Fotoğrafları Sergisi" açıldı.
Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee'yle serginin açılışını gerçekleştiren Tandoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşların kahramanlarını ve fedakarlıklarını gençlere hatırlatmak için sergiyi açtıklarını ifade etti.
Tandoğan "Sergilerdeki fotoğraflar savaşların o günkü zorluklarını göstermekte. Geçmişini bilmeyen milletler, gençler ileriye sağlam bakamazlar. Bizim de amacımız geçmişe ayna tutmaktır" dedi.
Genelkurmay Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği, bazı araştırmacı ve gazilerin arşivlerinden derledikleri Çanakkale, İstiklal ve Kore savaşlarıyla Kıbrıs Barış Harekatı'na ait 82 fotoğrafın yer aldığı sergi 28 Mart'a kadar devam edecek.
Muhabir: Enes Kaplan
Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA
Son Dakika › Yerel › Muharip Gaziler Derneği'nden Savaş Fotoğrafları Sergisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?