Muhtarlar Sordu: AK Parti'li Başkanlar Yanıtladı - Son Dakika
Yerel

Muhtarlar Sordu: AK Parti'li Başkanlar Yanıtladı

Muhtarlar Sordu: AK Parti\'li Başkanlar Yanıtladı

Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek ve Ercan Çorbacı, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri ve 32 muhtar katıldı.sorunları dinleyeceklerini ve bu konudaki her türlü sıkıntıyla yakından ilgileneceklerini belirterek, "2014'de"...

21.06.2012 13:53

Toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı ve Gazi

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Şükrü Dumanlar, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Çerkezköy Koordinatörü Ahmet Cavit Gür, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti

Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek ve Ercan Çorbacı, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri ve 32 muhtar katıldı.

Gerçekleştirilen kahvaltının ardından toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, öncelikle muhtarlardan muhtarlıklar ve mahalleler hakkında

sorunları dinleyeceklerini ve bu konudaki her türlü sıkıntıyla yakından ilgileneceklerini belirterek, "2014'de gerçekleştirilecek olan belediye seçimlerine büyükşehir belediyesi olarak gireceğiz. Önümüzdeki çok önemli bir seçim olacak." dedi.

Demirbağ, Çerkezköy'e en yakın büyükşehir belediyesi örneği olarak İstanbul'u göstererek, "Hallaçlı'nın yollarının, gidenler nasıl olduğunu biliyordur. Büyükşehir belediyesi bu kapsamda ormanlık alanların içerisine kadar yollara asfalt döküyor, her türlü hizmeti götürüyor, ama biz maalesef bu tür hizmetlerden yararlanamıyoruz." şeklinde konuştu.

"Büyükşehir olmanın avantajları da olacak, dezavantajları da olacak" diyen Demirbağ, şöyle devam etti: "Bu tür sıkıntılara muhtarlarımızla, teşkilatımızla birlikte istişare ederek, hazırlıklı olmak amacıyla bu tür toplatılarımızı yapacağız. Bugün bu amaçla bir araya geldik. Burada belediye başkanlarımızın, muhtarlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Bunlara ek olarak yerelde aşamadığımız sorunları da biz alıp milletvekillerimize ileteceğiz. Daha sonraki toplantılar da vekillerimizin katılabileceği toplantılarda bir araya gelip, bölgemizin menfaati için elimizden ne geliyorsa karşılıklı istişare yapacağız."

Büyükşehir konusunda siyasi olarak bir söylemde bulunmadığına dikkat çeken Demirbağ, önceliğin hizmet olduğuna vurgu yaparak, "Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapalım. Bursa, Ankara ve İstanbul gibi şehirleri örnek alalım. Tekirdağ'ın da aralarında olduğu 13 ilimiz büyükşehir statüsüne geçecek."dedi.

Başkan Demirbağ 13 büyükşehir belediyesi içerisinde başbakanın önceliğinin Tekirdağ olduğunu kaydederek, "Seçimlerde diğer illeri AK Parti belki açık ara kazanacak, ama başbakanımız özellikle Tekirdağ üzerinde çok duruyor. Bu fırsattan siyasi bir şey gözetmeksizin bölgemizin yararı için yararlanalım." ifadelerini kullandı.

Demirbağ'ın ardından konuşma yapan AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Çerkezköy Koordinatörü Ahmet Cavit Gür ise, Trakya'nın Tekirdağ ve diğerleri olmak üzere 2'ye ayrıldığını anımsatarak "Tekirdağ'ın ilçeleri de Çerkezköy ve diğerleri olmak üzere 2'ye ayrılır. AK Parti olarak teşkilatımızın en memnun olduğu ve çalışmalarından gurur duyduğu ilçe Çerkezköy ilçemizdir. Çerkezköy'ün daha da başarılı çalışmalara imza atması için toplumun kılcal damarları olan muhtarlara ihtiyacımız var.

"

Gür'ün ardından konuşma yapan AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı da, sözlerine hain saldırıda kaybettiğimiz 8 şehidi anarak başladı. Yazı "İnşallah o baskını yapanlar, o baskının yaptıkları kanda boğulacaklar." şeklinde konuştu.

"Tekirdağ ve Trakya çok büyük hizmetler aldı" diyen Yazı, şöyle devam etti: 'Tekirdağ'a en büyük hizmet, ilimizin 'Büyükşehir' olmasıdır. Olaya ideolojik yaklaşmayalım, siyasi bakmayalım, önyargı ile yaklaşmayalım. Bölgemizde hizmet için, hep beraber AK Parti'ye kazandıralım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'nin yönettiği dönemde olumsuz durumlar vardı. Fakat İstanbul 1994'ten bu yana dünya şehri oldu. Tek problemi ulaşım kaldı, inşallah o da çözülecek. Bunu yapan zihniyet şimdi Tekirdağ'a da talip. Tekirdağ, büyükşehir olunca devlet belediye bütçesini 5 kat arttıracak, ama bu iyi yöneticiler ile ancak hizmete dönüşür.Aksi halde bu paralar da heba olur gider."

Toplantıda konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise, büyükşehir belediyesi olunması hakkında muhtarlardan vatandaşları bilgilendirmeleri ricasında bulunarak, "Çünkü, beldeler kapanacak gibi değerlendiriliyor. Bu toplantıdan sonra gerekli konular hakkında çeşitli bilgiler verilsin." dedi

"Her ne şekilde olursa olsun, Çerkezköy ve bu bölge birleşmelerden avantajlı çıkacak" diyen Başkan Ertem, şunları kaydetti: "Yaklaşık

5 kat civarında bütçesi artacak olan bir yerel yönetim gücünü düşünün. Bu burada bugünkü gücümüzle yapmış olduğumuz hizmetlerin tam 5 katına katlanması demek, dolayısıyla ne denli başarılı bir yerel yönetim hizmeti sağlanabileceğini görmüş oluruz."

Ertem'in ardından söz alan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Şükrü Dumanlar muhtarların sorunlarını doğrudan doğruya ilgililere iletmeyi olumlu olduğunu belirterek, muhtarların sıkıntılarına ilişkin hazırladıkladıkları raporları yetkililere verme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Sık yaşanılan elektrik kesintilerinin de gündeme geldiği toplantıda Başkan Demirbağ, Ankara'ya gittiğinde Enerji Bakanı ile bizzat görüştüğü bilgisi vererek, "Şu an yatırımlar yapılmaya başlandı." dedi.

Pınarca köyü Muhtarı İlhami Özkan'ın, köy yollarının çok bozuk olduğu konusunda sıkıntıları olduğunu ilgililere iletmesi üzerine, AK Parti Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Çiçek ekiplerin Saray'daki köy yollarını yapmaya başladıkları bilgisi vererek, "Sıra bize geliyor. Fakat, il genel meclisinde CHP çoğunlukta olduğundan bu konuda parti olarak çok da bir şey yapamıyorıuz. İl genel meclisinin bütçesi de kısıtlı, biz bu bütçeden Çerkezköy'de en çok eğitim yerlerine ihtiyaç olduğundan dolayı, eğitime daha çok yatırım yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Çiçek elektrik sıkıntılarına da değinerek, " Şarköy'e Keban Barajı gücünde bir çevrim satrali kurulması planı vardı. Gerekli kurumlardan da izinler alınmıştı. Fakat, CHP'nin çoğunlukta olduğu il genel meclisinde bu plan red edildi. Tekrar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu santral devreye girmiş olsa, tüm Trakya'nın elektriğini karşılayabilirdi." ifadelerini kullandı

Karaağaç Beldesi Fatih Mahallesi Muhtarı Sevdekar Açık, muhtarların bazı kurumlar için kılcal damarlar olmadığına vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Muhtarlar kurumuş kılcal damarlar. Çünkü, bazı mercilere biz yetişemiyoruz. Bazı yerler bizim dilekçemizi kabul etmedi. Bir muhtarımızla birlikte bir yere dikilmek amacıyla getirilmiş, ancak dikilmemiş ve yolların ortasında duran direklerle ilgili Türk Telekom Şefliği'ne dilekçe verdik 'bize bir daha dilekçe vermeyin' dediler."

Toplantıda konuşulan sıkıntıların, yetkililerce not edilmesiyle toplantı sona erdi.

21.06.2012 13: 31: 22

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarlar Sordu: AK Parti'li Başkanlar Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement