Muradiye'deki Geçici İşçilerin Süre Uzatılması Talebi - Son Dakika
Yerel

Muradiye'deki Geçici İşçilerin Süre Uzatılması Talebi

Muradiye\'deki Geçici İşçilerin Süre Uzatılması Talebi

Van'ın Muradiye ilçesinde İş Kur tarafından çeşitli kurumlara geçici olarak yerleştirilen işçiler, belirtilen sürenin uzatılmasını istediler.

28.05.2012 15:09

Van'ın Muradiye ilçesinde İş Kur tarafından çeşitli kurumlara geçici olarak yerleştirilen işçiler, belirtilen sürenin uzatılmasını istediler.

Yaklaşık 300 çalışan adına basın açıklaması yapan Kıyasettin Çelik; İş Kur bünyesi altında 6 ve 8 aylık bir süreç diliminde çalıştırıldıklarını belirterek, daha önce de maddi zorluklar ve geçim sıkıntılarından dolayı ailelerini geçindiremediklerini ifade etti. Çelik "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in

sağlamış olduğu bu iş imkanlarımızın uzatılarak daha ileri bir zaman dilimine sağlanması talebinde bulunmaktayız. Bazı illerde yaşanılan sel felaketleri, deprem ve heyelanlardan oluşan imkansızlıkların bertarafı için İş Kur bünyesinde iş alımı yapılan kardeşlerimizin daha uzun süreli çalıştırılma ve kadrolaştırılma söz konusu olduğu bilinmektedir. Bizler kadrolaştırılma değil, sadece çalışma sürelerimizin uzatılma talebinde bulunmaktayız.

Bizler her gün bu işten çıkarılma korkusunun hesabını yapıyoruz " diye belirtti.

MHP İlçe Başkanı Vezir Çavuşoğlu, CHP İlçe Başkanı Nurettin Beyaz ve HAS Parti İlçe Başkanı İlhan Narinç de "Derem bölgesinde ve imkansızlıklar içerisinde olan, İş Kur tarafından çalıştırılan bu gençlerin kahve köşelerinden kurtarılması ve iş sürelerinin uzatılarak gençlere bir nebze de olsa yardımcı olmalarını yetkililerden talep ediyoruz" açıklamasında bundular. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muradiye'deki Geçici İşçilerin Süre Uzatılması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement