Müsiad Genel Başkanı Vardan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Müsiad Genel Başkanı Vardan Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, son 10 yılda çok farklı bir değişim süreci yaşayan Türkiye'nin pek çok ülkeyi geri bırakır hale geldiğini kaydetti.

10.03.2012 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, son 10 yılda çok farklı bir değişim süreci yaşayan Türkiye'nin pek çok ülkeyi geri bırakır hale geldiğini kaydetti.

Vardan, MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantısı'nda (GİK), dünyayla beraber Türkiye'nin de değişmeye devam ettiğini, bu değişime ayak uydurabilenlerin ön sıralarda yerini aldığını belirterek, "Biz son 10 yıldır ülkemizin hakikaten çok farklı bir değişim sürecine girdiğini ve dünyada pek çok ülkeyi geri bırakır hale geldiğini gördük. Hedefimiz, Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılında dünyanın 10 ekonomisi arasına girmek. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor ki bizim önümüzdeki 6-7 ülkeyi daha geçelim ve arzu ettiğimiz yere gelelim" diye konuştu.

Vardan, kısa bir süre önce Brüksel'de aralarında Fas ve Slovenya gibi ve değişik ülkelerden bakanların katıldığı bir toplantı düzenlediklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin gelişiminin bölgedeki diğer ülkelere nasıl esin kaynağı olduğunu anlatmaya çalıştık. Orada şöyle de bir gelişme oldu; Avrupa Parlamentosu'nda değişik lisanlarda tercümeler yapılıyor, değişik lisanlar konuşuluyor. Türkiye de önümüzdeki süreçte AB'ye giren bir ülke olacağı için, konuşmamamızı özellikle o çatı altında Türkçe yaptık ve tercümanlar vasıtasıyla yabancılara aktardık. AB parlamenterlerinin şu sözleri bizi çok memnun etti; Slovenya'yı temsil eden parlamenter, Türkiye'nin sorunları çözmedeki uzlaşı politikasını örnek göstererek, 'İran'daki nükleer çalışmalar nedeniyle çıkan sorun gibi dünyadaki tüm sorunların mutlaka uzlaşı ile konuşarak, tartışarak çözülmesi gerektiğini' söyledi."

İtalyan parlamenterin ise "Türkiye'ye şükranlarımız var" dediğini anlatan Vardan, "İtalyan parlamenter, 'Türkiye'nin dünyadaki sorunların çözümünde çok ciddi katkılar verdiğini ve dünyayı, başına gelebilecek felaketlerden kurtaran ülkelerden birisi olduğunu' söyledi. Bunları biz değil yabancılar söylüyor. Ülkemizin bulunduğu durumun kıymetini bilelim" ifadesini kullandı.

-İntibak Yasası-

Türkiye'nin hedeflenen noktalara ulaşması için herkesin el ele vererek, çalışması gerektiğini vurgulayan Vardan, şunları kaydetti:

"Sosyal güvenlik gibi önemli konuları bakanlığımız bir bir hallediyor. İntibak Yasası belki de eskiden beri gelmiş olan bir eşitsizliğin önüne geçmek için çok önemli bir projeydi ve kimsenin aklına gelmemişti belki. Bu başarıldı. İnşallah bunun neticelerini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Mesleki Yeterlilik Kurumu ile alakalı çalışmalar devam ediyor. Şu an maddelerin görüşülmekte olan iş yasası ile ilgili yeni kanunda tamamlanmak üzere. Bunların hepsinin önümüzdeki hedeflere ulaşmada bize yardımcı olacağını düşünüyoruz."

Toplantıya misafir konuşmacı olarak katılan eski Başbakan Yardımcılarından Nazım Ekren de küresel kriz sonrası tecrübelerin, krizin çıkmasındaki en önemli etkenlerin aşırılıklar, irrasyonellik olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ekren, "Krizin nedeni likidite bolluğu iken, şu anda krizi çözmek için yine likidite bolluğunu kullanıyoruz. Dolayısıyla likidite bolluğunun tekrar çözümlenebilmesi için ileride bir başka krizin tohumlarını atıyoruz. Özellikle üzerinde durulması gereken kritik nokta bu" dedi.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müsiad Genel Başkanı Vardan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement