Müsiad Sağlık Sektörü Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Müsiad Sağlık Sektörü Toplantısı Düzenledi

Müsiad Sağlık Sektörü Toplantısı Düzenledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi tarafından sağlık sektörü toplantısı düzenlendi.

18.03.2015 14:45

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi tarafından sağlık sektörü toplantısı düzenlendi.

MÜSİAD, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Eczacılar Odası gibi sağlık kurumlarını bir araya getirerek sağlık sektörü toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Ömer Faruk Koçak, Vali Yardımcıları Ali İkram Tuna ile Bahattin Çelik, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili Uz. Dr. Emine Al, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M. Nurettin Kasap, MÜSİAD Kurumsal Başkanı M. Ali Dündar, Eczacılar Odası Başkanı Cengiz Bingül ve yönetim kurulu üyeleri ile MÜSİAD üyeleri katıldı.

Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, İl Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili Uz. Dr. Emine Al, Mardin'deki sağlık haritasını ortaya koyan ortak bir sunum yaptı. Sunumu gurup adına İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş gerçekleştirdi. Düne oranla sağlık hizmet ve imkanlarının her gün biraz daha ileriye gittiğini aktaran Derviş, kişi başına düşen uzman doktor, pratisyen doktor, yardımcı sağlık personeli ve yatak sayısında Türkiye ortalamasının altında olduklarını rakamlarla anlattı.

Toplantıda konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, geçmişten günümüze sağlık sektöründe olan değişimlere değinerek, "Bugün dünya sağlık örgütleri Türkiye'de sağlık alanındaki gelişmeyi hizmette devrim olarak değerlendiriyor ve görüyor. Buda Ülkemizde insan odaklı anlayışın var olduğunun göstergesidir. Zaman içerisinde, sağlam bir felsefe ve güçlü bir irade ile yönetimlerin hizmette devrim yaratabileceklerine tanık olduk" dedi.

Katılımcılara plaket takdiminden sonra program sona erdi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Sağlık Sektörü Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement