Müsiad, Sivas'taki Gümrük Sorunuyla İlgili Rapor Hazırladı - Son Dakika
Yerel

Müsiad, Sivas'taki Gümrük Sorunuyla İlgili Rapor Hazırladı

MÜSİAD Sivas Şubesi Başkanı Tahir Kavdır, Sivas'ın gümrük sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırlayarak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Hazıcı'ya ilettiklerini bildirdi.

04.10.2011 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜSİAD Sivas Şubesi Başkanı Tahir Kavdır, Sivas'ın gümrük sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırlayarak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Hazıcı'ya ilettiklerini bildirdi.

Kavdır, yaptığı açıklamada, MÜSİAD Sivas Şubesi Eğitim ve Araştırma Komisyonunca "Sivas İli Gümrük Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu araştırma raporu hazırladıklarını belirtti.

Bu raporu Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya ilettiklerini ifade eden Kavdır, "Sivas gümrüğünün sorunlarının başında Sivas gümrük il müdürünün bulunmayışı ve Sivas Gümrük İl Müdürlüğü'nün bir deposunun olmayışı gelmektedir. Bu faktörlerde Sivas'ın gümrük çalışmalarını etkileyecektir" dedi.

Hazırladıkları rapor ile Sivas gümrüğünün daha aktif kullanılması için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerinizi belirten Kavdır, "Sivas'tan ithalat ve ihracat yapan firmalar Sivas gümrüğünü çeşitli sebeplerden dolayı kullanmamaktadır. Biz MÜSİAD olarak bu sebeplerin çözümleri için Sivas Gümrük İl Müdürlüğü'nden nasıl ihracat ve ithalat yapılır? Parsiyel taşımacılık nasıl olur? İthalat ve ihracatta dikkat etmemiz gereken faktörler gibi konularda sanayicimizi bilgilendirme toplantıları yapma gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müsiad, Sivas'taki Gümrük Sorunuyla İlgili Rapor Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement