Narlıkuyu'da Tapu Sevinci - Son Dakika
Yerel

Narlıkuyu'da Tapu Sevinci

Narlıkuyu\'da Tapu Sevinci

Silifke İlçesi'ne bağlı Narlıkuyu beldesinde, yapılan çalışmalar sonucu mağduriyeti giderilen 650 köylüye tapuları düzenlenen törenle teslim edildi.

08.09.2012 11:55

Silifke İlçesi'ne bağlı Narlıkuyu beldesinde, yapılan çalışmalar sonucu mağduriyeti giderilen 650 köylüye tapuları düzenlenen törenle teslim edildi.

Beldede 1976 yılında yapılan kadastro çalışmalarında büyük oranda mağdur olan köylüler, yıllardır tapusuz olduğu için kullanamadığı arazilerin nihayet kavuştu. Dönemin milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül'ün girişimleriyle daha önce yapılan tapu ve kadastro çalışmalarında tespit harici bırakılan tapuda kayıtlı ve kayıtsız taşınmazların 3402 sayılı kadastro kanuna göre yeniden kadastrolama çalışmaları yapıldı. Çalışmalar sonunda Narlıkuyu beldesinde 9 Bin 106 dönüm alan ölçülürken, toplam 5 Bin 100 dönümlük alan 650 köylüye tapulanarak teslim edildi. Alanın 4 Bin 6 dönümü ise hazineye tapulandı.

Hasanaliler Mahallesinde düzenlenen tapu dağıtım törenine, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Mersin Tapu Kadastro Müdürlüğü yetkilileri, Silifke'deki kurum müdürleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, törende yaptığı konuşmada köylülerin tapuya kavuşmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Okur, "Belediyemiz kurulmadan önce Kızılisalı özellikle Hasanaliler ve Boyuninceli köylerinde 1976 yılında yapılan tapulama ve kadastro çalışmalarında köylülerimizin büyük oranda mağduriyetlikleri vardı. Prof. Dr. Zafer Üskül hocamız milletvekilimiz olarak Meclis'e gittikten sonra bu mağduriyetlerin giderilmesi için yaklaşık bir buçuk sene hem uğraştı, hem de uğraştık. Ak Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül'ün gösterdiği yoğun çaba sonucunda daha önce yapılan tapu ve kadastro çalışmalarında tespit harici bırakılan tapuda kayıtlı ve kayıtsız taşınmazların 3402 sayılı kadastro kanuna göre yeniden kadastrolama çalışmaları başladı. Üskül hocamızla birlikte birçok kurumdan görüş alarak hazırlamış olduğumuz önergenin mecliste kabul edilmesiyle, daha önce yürürlükte olan 776 sayılı tapulama kanunun 2. maddesinde kadastroya tabi tutulmayan ve tapulama harici olan yerlerin ve 3402 sayılı kanunun 22. maddesine göre yine tapulamaya tabi tutulmayan belirttiğimiz tapulama harici yerlerin kadastrolarının yapılma işlemine başlandı. Kesinleşen bu kanununla Kızılisalı, Boyuninceli ve özellikle Hasanaliler mahallesi sınırları içerisindeki vatandaşlarımız tarafından zilyet ve tasarruf edilen tapusuz alanları kadastro yapılarak hak sahiplerine tapuları bugün teslim ediliyor. Bu kanunla beldemiz genelindeki vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderildiği gibi ülkemiz genelinde de bu durumda mağduriyeti olan vatandaşlarımızın mağduriyetleri de giderilmiş olacaktır" diye konuştu.

Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun ile Silifke Kaymakamı Fatih

Damatlar da birer konuşma yaparak tapuların hayırlı olmasını dilediler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Narlıkuyu'da Tapu Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement