Nasreddin Hoca Doğduğu Köyde Törenlerle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Nasreddin Hoca Doğduğu Köyde Törenlerle Anıldı

Nasreddin Hoca Doğduğu Köyde Törenlerle Anıldı

Türk ve İslam Düşünürü, Ünlü Mizah Ustası Nasreddin Hoca doğumunun 804.yılında, doğduğu beldede düzenlenen törenle anıldı.

10.06.2012 17:51

Türk ve İslam Düşünürü, Ünlü Mizah Ustası Nasreddin Hoca doğumunun 804. yılında, doğduğu beldede düzenlenen törenle anıldı.

Eskişehir Valiliğince düzenlenen 801. Doğum Şenlikleri ve Anma Haftası programına Vali Dr. Kadir Koçdemir ve eşi Cennet Koçdemir, Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can,

Prof. Dr. Bedii Süheyl Batum,

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, İnönü Kaymakamı Memiş İnan,

Nasreddin Hoca Belde Belediye Başkanı Hüseyin İlhan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasında, 2013 yılında, Eskişehir'in hem Türk Dünyası Kültür Başkentliğini, hem somut olmayan miras Dünya Başkentliğini hemde Cumhuriyetin 90. Yılının kutlanacağını hatırlatan Vali Dr. Koçdemir şöyle konuştu: "2013 yılında bütün dünyaya Eskişehir'i ve ülkemizi tanıtırken, bu güzel hadiseleri kutlarken, idrak ederken en büyük yardımcılarımız hem Nasreddin Hoca, Yunus Emre, Seyyid Battal Gazi, Şücaeddin Veli hem de onların hemşehrileri ve torunları, sizler olacaksınız. Önümüzdeki yıl Nasreddin Hoca'yı onun bize bıraktığı mirasın değerine uygun, ona layık şekilde kutlamak için şimdiden çalışmalara başladığımızı bildiriyor ve bunda da sizlerin en büyük destekçimiz olacağına inancımı ifade etmek istiyorum" dedi.

2013 yılında Türk Dünyası kalbinin Eskişehir'de atacağını ifade eden Milletvekili Koca, "Türk Dünyasına Nasreddin Hocamız ve Yunus Emremiz ev sahipliği yapacak. Nasreddin Hocamızı ve Yunus Emremizi sadece Eskişehir, Türkiye değil tüm dünya tanıyacak" dedi.

Her insanın hayatında az yada çok yer etmiş Nasreddin Hocanın bıraktığı mirasın sadece gülerken düşündüren fıkralarının olmadığını anlatan Milletvekili Can, "Onun ilmi, fikri bugün hala bizler için yol gösteriyor, hepimize bir ders veriyor. Bu toprakların asıl zenginliği Yunus Emre'sidir, Nasreddin Hocasıdır, Seyyid Battal Gazisidir" diye konuştu.

Nasreddin Hoca'nın Anadolu halkının yarattığı en büyük sembollerden olduğunu belirten Milletvekili Batum ise, Nasrettin hocalara her zaman ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Kültürel zenginlik ve değerlere sahip çıkılmasının önemine değinen BBP Genel Başkan Destici, "Bizin millet olarak ayakta tutacak olan, devlet olarak da varlığımızı sürdürecek olan bu kültürel, tarihi zenginliklerimiz, bu manevi önderlerimizdir" dedi.

Nasreddin Hoca Doğum Şenlikleri ve Anma Haftası kutlamaları, Nasreddin Hoca fıkralarının temsili canlandırması, halk oyunları ve mehteran takımı gösterileriyle devam etti. Törenin ardından, restorasyonu tamamlanan Nasreddin Hoca evi gezilerek bilgi alındı. Geleneksel Nasreddin Hoca pilavı ve helva ikramının ardından şenlikler sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nasreddin Hoca Doğduğu Köyde Törenlerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement