Nergiz Sokaklarına Sihirli Dokunuş - Son Dakika
Yerel

Nergiz Sokaklarına Sihirli Dokunuş

Nergiz Sokaklarına Sihirli Dokunuş

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden biri olan Nergiz Çarşısı’ndaki altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarını tamamladı.

12.06.2016 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden biri olan Nergiz Çarşısı'ndaki altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarını tamamladı. Çarşı'da; yaya ve araç yolları sil baştan yenilendi, ana güzergahtaki elektrik telleri ve bir kısım çöp kutuları yer altına alındı. Bölgeyi, meclis üyeleri ile gezen Başkan Akpınar, "Vatandaşlarımız talep etti, biz yaptık. Halkın sesini dinlemeye, birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.

ELEKTRİK TELLERİ YER ALTINA ALINDI

Karşıyaka Belediyesi'nin, ilçenin en kalabalık merkezlerinden biri olan Nergiz Çarşısı'ndaki yenileme çalışmaları yaklaşık 3 ay sürdü. Bazı kısımlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gediz Elektrik AŞ ile işbirliği sağlanarak, Çarşı'nın bulunduğu Ali Alp Böke Caddesi'nin yıllardır süren sorunlarına neşter vuruldu. Çalışmalar kapsamında; Nergiz Çarşısı ve ara sokaklarındaki yaya ve araç yollarının parke taşları tamamen yenilendi. Kaldırımlar genişletildi. Elektrik telleri yer altına alınarak görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı.

BAŞTAN SONA YENİLİK

Çarşı güzergahında yer alan çöp kutuları da elden geçirildi. Altyapısı uygun olan yerlerde yer altına alınan konteynırlar Nergizlileri mutlu ederken, yer altına alınamayanlar da en modern çöp kutuları ile değiştirildi. Ali Alp Böke Caddesi üzerinde ve yan sokaklarında bulunan ızgaralar da baştan sona temizlendi. Eskiyen elektrik direkleri sökülerek, modern aydınlatma direkleri konuldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da meclis üyeleri ile birlikte Çarşı'yı gezerek halkla buluştu. Nergizliler, çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.

KÜÇÜK DOKUNUŞLAR, BÜYÜK MUTLULUKLAR

Başkan Akpınar, "Nergiz Çarşısı, onlarca esnafı barındıran ve güler yüzlü, aydınlık insanlarıyla Karşıyaka'ya umut saçan bir merkez konumunda. Halkın da öneri ve taleplerini alarak, bu bölgeyi modernize etmek, alt ve üst yapı eksiklerini gidermek için başlattığımız çalışmaları tamamladık, görevimizi yaptık. Çalışmalarımızı da yerinde inceledik. Nergizlilerin, bizlere gösterdiği ilgi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı da gösteriyor. Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmaya devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nergiz Sokaklarına Sihirli Dokunuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement