Netekim Karakolu'nun Çekimleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Netekim Karakolu'nun Çekimleri Sürüyor

Netekim Karakolu\'nun Çekimleri Sürüyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde, çekimlerine 4 ay önce başlanan ve kendi alanında bir ilk olan 'Netekim Karakolu' filminde sona yaklaşılırken, film seti öğrencilerin ziyaretine açıldı.

17.03.2014 10:09

Mersin'in Erdemli ilçesinde, çekimlerine 4 ay önce başlanan ve kendi alanında bir ilk olan 'Netekim Karakolu' filminde sona yaklaşılırken, film seti öğrencilerin ziyaretine açıldı.

Erdemli ilçesi Limonlu kasabasındaki film çekimlerinin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği eski ilköğretim okulundan karakola dönüştürülen binaya, ziyaretçiler sabah 10.00'dan itibaren gelmeye başladılar. İlçenin değişik okullarından öğretmenleri nezaretinde gelen öğrencileri filmin yönetmeni Yasin Korkmaz, başrolleri paylaşan Deniz Sandalcı, Sinan Uğuz, İbrahim Özcan, Elif Çetinel, İrem Cerit ve Şamil Mehmet ile önemli rolleri üstlenen 30 oyuncu birlikte karşıladılar.

Ziyaret süresince öğrencilere film çekiminin safhaları hakkında bilgiler verildi, çekimde kullanılan araçlar tanıtıldı. Ayrıca çekilen sahnelerden örnekler gösterilirken, öğrenciler oyuncularla bol bol sohbet etme imkanı buldular. Öğrencilerin bir kısmı yönetmen koltuğuna oturdu, bir kısmı kamera, klaket ve seste yer alırken bir kısmı da oyunculukta yer aldı ve hep birlikte örnek sahne çektiler.

'Netekim Karakolu' filmi, 12 Eylül'den 10 yıl önce amatör kamera ile aksiyon filmi çekmeye çalışan kasabalı gençlerin, 12 Eylül sonrasında yapılan aramalar esnasında başlarına gelen kara mizah türü olayların senaryolaşması ile çekilen mizah yüklü bir film. Filmin hikayesi, olayları yaşayanlarla yapılan konuşmalarla sağlanan canlı tanık anlatımları ile oluşurken, senaryoda da bu bilgiler temel alındı.

Yönetmen Yasin Korkmaz, "Bölgede film çekimlerine çok ciddi bir merak vardı. Biz de öğrencilere faydalı olma adına setimizi bir günlüğüne ziyarete açtık. Bu çalışma bir günlük atölye gibi oldu" dedi.

FİLMİN KONUSU

Ev aramalarında 10 yıl önce çekilen film görüntüleri ve fotoğrafları ele geçiren karakol komutanı, bunların sahibi olan genci nezarete alır. Ele geçen fotoğraflardaki diğer şahısları da gerilla eğitimi almak, örgüt kurmak ve adam öldürmekle suçlayarak karakola toplayan komutan, ciddi bir örgüt yakalayıp üstlerinin gözüne girememekten muzdariptir. Yüzbaşının kafasındaki örgüt de bu film ekibidir. Olaylar ondan sonra trajikomik biçimde gelişir ve karakol, komik olayların merkezi haline gelir. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Netekim Karakolu'nun Çekimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement