Nevşehir'de Bilim Şenliği - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Bilim Şenliği

Nevşehir\'de Bilim Şenliği

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3.Bilim Şenliği düzenlenen tören ile açıldı.

29.05.2012 14:50

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Bilim Şenliği düzenlenen tören ile açıldı.

Nevşehir il genelindeki okulların, ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirilen çalışma ve projelerinin sergilendiği 3. Bilim Şenliği'nin Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen açılış törenine Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, il genelinden 36 okulun katıldığı şenlikte, Bu Benim Eserim proje çalışmaları, ulusal ve uluslararası olimpiyat ve yarışmaya katılan eserler ile TUBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projelerinin sergilendiğini söyledi.

Şenliğin, çağdaş, katılımcı ve bilimi yaşam tarzı olarak benimsemiş gençler yetiştirmek amacıyla bu yıl 3. kez gerçekleştirildiğini kaydeden Büyükfırat, bu gibi organizasyonlarla öğrencileri bilimsel araştırmalar yapmaya ve projeler üretmeye teşvik ettiklerini vurguladı.

Büyükfırat: "Çocuklarımızın küçük yaşlardaki bilimsel çalışmaları ileride meyvelerini vermeye başlayacak. Bir ülkenin kalkınması ancak bilimsel çalışmaların yapılması ile mümkün. Bu nedenle bu küçük çocuklarımızın yaptıkları bu çalışmalar ülkemizin kalkınmasında ciddi bir rol oynayacak.Bu konuda öğrencilerimizin desteklenmesi açısından öğretmenlerimize olduğu kadar velilerimize de önemli görevler düşüyor. Velilerimiz her zaman bu çalışmalar konusunda öğrencilerimize destek olmalı. Ayakkabı, elbise veya bisiklet almakla veliler öğrencilere karşı görevlerini yapmış olmuyor. Öğrencilerimizi bir büyük gibi göstererek, onlara saygı göstererek görev yapılmış olur.

Gelecek eğitimde, gelecek çocuklarımızda" dedi.

Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin'de, bilim şenliğine katılan okul idarecilerini ve öğrencileri kutladı. Öğrencilerin henüz küçük yaşlarda bilimsel çalışmalara imza atmalarının Türkiye'nin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesinde önemli bir rol oynayacağına vurgu yapan Vali Vekili Keskin: "Ülkelerin gelişmesi, kalkınması ancak ilimle olmakta. Bu konuda ne kadar ilerlersek ülkemizi o kadar ileriye götürürüz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, öğrencilerin proje stantlarını gezerek bilgi aldı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement