Odunpazarı Belediyesi, Tekstil Atölyesi ile Hem İstihdam Yaratacak Hem Tasarruf Sağlayacak - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediyesi, Tekstil Atölyesi ile Hem İstihdam Yaratacak Hem Tasarruf Sağlayacak

Odunpazarı Belediyesi, Tekstil Atölyesi ile Hem İstihdam Yaratacak Hem Tasarruf Sağlayacak

Odunpazarı Belediyesi, ‘Tekstil Atölyesi’ açıyor. Belediye, atölyede verilecek eğitimlerde başarılı olan kadınlara iş istihdamı sağlayacak.

30.01.2023 13:45  Güncelleme: 13:49

Odunpazarı Belediyesi, 'Tekstil Atölyesi' açıyor. Belediye, atölyede verilecek eğitimlerde başarılı olan kadınlara iş istihdamı sağlayacak.

Tekstil Atölyesi'nde, sanayi tipi makine ve ekipmanla donatıldı. Kurslarda ev tipi dikiş öğrenimini tamamlayacak kadınlar, atölyede sanayi tipi makinelerin kullanımı da öğrenecek. Bu alanı meslek haline getirmek isteyen kadınlara, belediye öncülük edecek. Belediye, aynı zamanda  Odunpazarı AŞ. bünyesinde istihdam edilen belediye personelinin iş kıyafetlerini ve güvenlik personelinin zorunlu üniformalarını Tekstil Atölyesi'nde üreterek, tasarruf edecek.

"'GÜÇLÜ KADINLAR İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Orhangazi Mahallesi Oktayer Sokak No: 17 adresinde hizmete açılacak Odunpazarı Belediyesi Tekstil Atölyesi çalışmalarını yerinde inceledi. Odunpazarı Belediyesi bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören kadınların istihdam edileceğini kaydeden Başkan Kurt, Odunpazarı'nda 'güçlü kadınlar' için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Kurt, "Kadınlar meslek sahibi olsun diye atölyeler açtık. Bu atölyelere katılan kadınlar, bu işi nasıl yapacaklarını öğrendi. Kadınlarımız gözü arkada kalmadan işe gidebilsin diye Odunpazarı'nda kreşler açtık. Şimdi de kadınlarımız kendi ayakları üzerinde durdun, kimseye bağımlı olmadan kendi parasını kazansın diye Tekstil Atölyesi açıyoruz. Burada Odunpazarı Belediyesi olarak hem üreteceğiz, hem para kazanacağız hem de tasarruf edeceğiz. Tekstil Atölyemiz, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediyesi, Tekstil Atölyesi ile Hem İstihdam Yaratacak Hem Tasarruf Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement