Odunpazarı Kent Konseyi'nden Çifte Genel Kurul - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Kent Konseyi'nden Çifte Genel Kurul

Odunpazarı Kent Konseyi\'nden Çifte Genel Kurul

Odunpazarı Kent Konseyi’nin, Bilgilendirme Genel Kurulu ve Kadın Meclisi Seçimli Genel Kurulu tamamlandı. Her iki genel kurula da katılan Belediye Başkanı Kazım Kurt, yurttaşların sorularını cevapladı, taleplerini not aldı.

25.12.2022 14:45  Güncelleme: 14:50

Odunpazarı Kent Konseyi'nin, Bilgilendirme Genel Kurulu ve Kadın Meclisi Seçimli Genel Kurulu tamamlandı. Her iki genel kurula da katılan Belediye Başkanı Kazım Kurt, yurttaşların sorularını cevapladı, taleplerini not aldı.

Odunpazarı Kent Konseyi, 10. Bilgilendirme Genel Kurulu ve Kadın Meclisi 4. Seçimli Genel Kurulu'nu yaptı. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da yapılan genel kurullara; Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, demokratik kitle örgütlerinin başkanları, yöneticileri ve yurttaşlar katıldı. Yönetmelik gereği Divan Kurulu başkanlığını Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru'nun yaptığı bilgilendirme genel kurulunda divan üyeliklerine, Prof. Dr. Aytül Ayşe Cengiz ve Ece Güray seçildi.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan İsmail Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi olarak kentin gelişimine ve değişimine katkıda bulunmak için birçok faaliyet yürüttüklerini aktardı. Kumru, şöyle konuştu:

"Buradan kentin en önemli sorunlarına tekrar değinmek ve yetkililere seslenmek isterim. Eskişehir'in çevre yolu sorunu, Seyitgazi yolu, Alpu yolu, öğrencilerin barınma sorunu, havaalanımızın aktif olmaması, eğlence yerlerinde yaşanan adli olaylar takip edilmeli ve çözüme kavuşturulmalı. Bu sorunlara artık çözüm bekliyoruz, tüm yetkililere buradan seslenmiş olalım."

BAŞKAN KURT YURTTAŞLARIN SORULARINI YANITLADI

Başkan Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi'nin her siyasi görüşten yurttaşların fikirlerini özgürce tartışabileceği bir ortam olduğunu vurguladı. AKP iktidarının 20 yılda demokrasiyi geriye götürdüğünü sözlerine ekleyen Kurt, "İktidara geldikten sonra yasakların arttığı, yolsuzlukların ve yoksulların çoğaldığı bir ülke yarattılar. Bunları vatandaşa daha iyi anlatabilmek için bünyesinde her görüşten vatandaşı bulunduran kent konseyi mahalle meclisleri çok önemli" dedi.

Genel Kurul'un dilek ve öneriler kısmında yeniden sahneye çıkan Kurt, yurttaşların Odunpazarı Belediyesi ile ilgili sorularına tek tek yanıt verdi. İlçede yapılan çalışmalar hakkında da yurttaşı bilgilendiren Kurt, talep ve önerileri not aldı.

10. Bilgilendirme Genel Kurulu'nun ardından Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu yapıldı. Divan başkanlığını Av. Duygu Akyol'un yaptığı genel kurulda, Kadın Meclisi'nin 22 kişilik yeni dönem yürütme kurulu belirlendi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Kent Konseyi'nden Çifte Genel Kurul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement