Oğlu Kazada Ölen Baba, Bilirkişi Raporuna Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Oğlu Kazada Ölen Baba, Bilirkişi Raporuna Tepki Gösterdi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Alper Karadağ'ın (17) babası Çetin Karadağ, bilirkişi raporunda oğlunun kusurlu gösterilmesine tepki gösterdi.

11.11.2015 12:37

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Alper Karadağ'ın (17) babası Çetin Karadağ, bilirkişi raporunda oğlunun kusurlu gösterilmesine tepki gösterdi.

İlçede, 12 Ekim Pazartesi günü yaşanan kazada, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi Karadağ, Atatürk Bulvarında, Ahmet Demir (53) idaresinde 48 D 2066 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Bilirkişi raporunda oğlunun kusurlu gösterilmesine tepki gösteren baba Karadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, raporu bir üst mahkemeye taşıyacaklarını bildirdi.

Raporda oğlunun hayatını kaybettiği yerde "banket ve kaldırım olduğu" ifadesinin yer aldığını belirten Karadağ, "Kaza yerinde ne banket, ne kaldırım var. Çocuğum normal yürümesi gereken yolda yürürken arkadan gelen alkollü bir sürücü hiç fren yapmadan, kontrolsüz bir şekilde çocuğuma vurmuş ve bırakıp kaçmıştır" dedi.

Karadağ, çocuğunun yol içinde yürüyormuş gibi gösterilerek olayın saptırılmak istendiğini iddia etti.

Alkollü bir sürücünün arkadan çarparak 17 yaşındaki oğlunun ölümüne sebebiyet verdiğini ifade eden Karadağ, "Bunun için hukuki olarak ne gerekiyorsa onun yapılmasını ve haklarımın korunmasını istiyorum. Oğlumu öldüren alkollü kişinin yargı önünde hesap vermesini istiyorum" diye konuştu.

Karadağ'ın dayısı Aslan Akçay ise kaza yerini kendilerinin de gördüğünü ve kaldırımın bulunmadığını savunarak, "Burada insanlar hep aynı yerden gelip geçiyorlar. Biz kaldırım göremedik. Bilirkişi nasıl kaldırım gördü, bilemiyorum. Olayın peşini bu şekilde bırakmayacağız. Adalete güveniyoruz. Burayla ilgili karayolları veya belediye hangisi sorumluysa gereken işlemi yapacağız. Kim suçluysa herkesin hesap vermesini istiyoruz" dedi.

Sürücü Ahmet Demir'in alkollü otomobil kullandığının belirtildiği bilirkişi raporunda, "Karayolları Trafik Kanunu, yayalara ait kusurlar bölümünde yer alan maddeye göre, Alper Karadağ, 'Yol içinde koşmak, yürümek, oynamak ve oturmak' kusurunu ihlal ettiği görüş ve kanaatine varılmıştır' ifadesi yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oğlu Kazada Ölen Baba, Bilirkişi Raporuna Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement