OKÜP Toplantısı Amasya'da Yapılacak - Son Dakika
Yerel

OKÜP Toplantısı Amasya'da Yapılacak

OKÜP Toplantısı Amasya\'da Yapılacak

Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu toplantısı yarın Amasya Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılacak.

21.02.2014 13:45  Güncelleme: 13:44

Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP) toplantısının yarın Amasya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılacağı bildirildi.

Apple Otel'de düzenlenecek toplantıda kütüphane ve dokümantasyon daire başkanlıklarının durumu, çalışma şartları, geleceği, karşılıklı işbirliği olmak üzere pek çok akademik ve idari konunun gündeme alınacağı toplantıya Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahir Kadakal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri ve ilgili personel in katılacakları öğrenildi.

Sinop'ta gerçekleştirilen OKÜP toplantısında öğrenciler ve akademisyenler açısından faydalı olacak kütüphaneler ile kaynakların ortak kullanımı hususunda çalışma yapılmasını önerdiğini anımsatan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Özellikle elektronik veri tabanlarından makale indirimi noktasında karşılıklı işbirliği yapma zorunluluğu vardır. Özellikle yeni kurulan üniversitelerin ilgili kalemlerdeki bütçelerinin sınırlı olması bu tür bir işbirliğini yapmamızı gerektirmektedir" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel OKÜP Toplantısı Amasya'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement