Osman Demirci Hdp'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika
Yerel

Osman Demirci Hdp'den Aday Adayı Oldu

Osman Demirci Hdp\'den Aday Adayı Oldu

Gaziantep’te yaşayan Midyat Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Osman Demirci Halkların Demokrasi Partisi (HDP)’den Gaziantep milletvekili aday adayı oldu.

02.03.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te yaşayan Midyat Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Osman Demirci Halkların Demokrasi Partisi (HDP)'den Gaziantep milletvekili aday adayı oldu.

2011 yılında başkanlığını yürüttüğü Mardinliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'nı (MAREV) bıraktıktan sonra Midyat Yönetim Kurulu Başkanı olan Osman Demirci, HDP'den Gaziantep Milletvekili aday adayı oldu. 1971 yılında Mardin'in Midyat İlçesine bağlı Yemişli Köyünde dünyaya gelen Demirci, İlk ve ortaöğrenimimi Midyat'ta tamamladıktan sonra, 1989 yılında İsviçre'ye giderek Hukuk eğitimi aldı. 1993 yılında Türkiye'ye dönerek Midyat'ta ithalat ve ihracat çalışmalarına başlayan Demirci, Gaziantep'in ithalat ve ihracat açısından cazibe merkezi haline gelmesinin ardından 1997 yılında Gaziantep'e yerleşerek şirketlerini bu güzel şehre taşıdı. Halen ithalat ve ihracat alanlarında faaliyet gösteren Demirci, HDP'den siyasete katılma kararı aldı.

BAŞVURUSUNU YAPTI

HDP Gaziantep İl Örgütüne gelerek aday adaylığı başvurusunu eş başkanlar Mehmet Karayılan ve Dilan Çetinkaya'ya veren Demirci il binasında yaptığı açıklama da şunları dile getirdi:

"Önümüzdeki sürece karınca kararınca faydamız olur diye aday oldum. Bu süreçte rol almak hem partimize hem de halkımıza paralel bir düşünce ve perspektif içerisinde olacağız. Önümüzdeki süreç, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi adına önemlidir. Geçmişte yaşanan Cumhuriyet dönemi boyunca ötekileştirilen herkesin bu duyarlılıkta olması gerektiğine inandığım için bu rolü üstlendim" - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osman Demirci Hdp'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement