Osmaniye'de Şehit Yakını ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Şehit Yakını ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Osmaniye\'de Şehit Yakını ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Osmaniye'de gazi ve şehit yakınlarına devlet övünç madalyası verildi.18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla törenlerin ilki Asri Mezarlık'taki Şehitlik'te düzenlendi.

18.03.2013 15:37

Osmaniye'de gazi ve şehit yakınlarına devlet övünç madalyası verildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla törenlerin ilki Asri Mezarlık'taki Şehitlik'te düzenlendi. Şehitliğe çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve ihtiram atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Garnizon Komutanlığı'ndan Teğmen Yasin Can, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Özel Ender Koleji 11. Sınıf öğrencisi Büşra Nur Alkan'ın şiirini okumasının ardından Vali Celalettin Cerrah şeref defterini imzaladı. Cerrah, "Vatanımızın ve milletimizin ebedi varlığı ve devletimizin bütünlüğü uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi, başta ulu önderimiz Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle rahmetle anıyoruz. Çanakkale savaşları şanlı tarihimizin en muhteşem destanlarındandır. Düşman kuvvetleri zafer kazanacaklarından son derece eminken, çok büyük bir hezimete uğramış; milletimizin vatanı için canlarını her zaman seve seve feda etmelerini sağlayan Mehmetçik ruhunu hesaplayamamışlardır. Mehmetçik; asil milletimizin vatanını koruyan evlatlarına koymuş olduğu bir isim olmanın yanı sıra, bir fikir ve bir millet ruhudur. Bu fikir ve ruh günümüzde de gücünü korumakta, ulusumuz fertleri de ataları gibi gerektiğinde şehitlik onurunu yaşamaktan gurur duymaktadırlar. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, milletimizin bu anlamlı gününü kutluyor, ulu önderimiz Atatürk ve tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından İmam Hatip Yunus Çetinkaya tarafından Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi. Buradaki tören şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve mezarlara çiçek bırakılması ile son buldu.

Törene Cebelibereket Kültür Merkezi'ndeki programla devam edildi. Buradaki törende Şehitler Astsubay Kıdemli Ütçavuş Fatih Aydoğan'ın kızı Kübra (8), Jandarma Üstçavuş Osman Cantürk Göl'ün kızı Fatma Ayliz (5), Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un oğlu Muhammet Metin (6), Baş Polis Memuru Mehmet Ali Ünal'ın kızı Esra Betül (6), Polis Memuru Recep Önder'in oğlu Hakan Melih (6), Polis Memuru Emre Yalçın'ın oğlu Hamza Batuhan (12), Polis Memuru Hasan Aslan'ın oğlu Atakan (10) ile Polis Memuru Gökhan Büyükarslan'ın 3 yaşındaki kızı Aleyna Nur'a Vali Cerrah tarafından Devlet Övünç Madalyası tevcih edildi.

Vali Cerrah ayrıca Malul Gaziler Piyade Uzman Çavuş Bülent Kahraman, Jandarma Er Soner Gördü ve Polis Memuru Cafer Karakuş'a devlet övünç madalyası, malul gaziler Piyade Onbaşı Alpaslan Baytar ile Jandarma Uzman Çavuş Yakup Alakabak'a da gazilik rozeti tevcih etti. Törenden sonra Vali Cerrah, şehit yakınları ve gazilere Polis Evi'nde yemek verdi.

Törenlere AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Baro Başkanı Hamza Tor, Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, EMŞAV Başkanı Mahmut Kaplan, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Yamacı, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Şehit Yakını ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika


Advertisement