Osmanlı Dönemine Ait Sancağın Kaybolduğu İddiası - Son Dakika
Yerel

Osmanlı Dönemine Ait Sancağın Kaybolduğu İddiası

Mahmut Ertuğrul, Isparta'nın Şarkikarağaç ilçesi Göksöğüt beldesindeki köy camisine konulan ve Osmanlı dönemine ait olduğu ileri sürülen sancağın kaybolduğu iddiasıyla İlçe Jandarma Komutanlığına başvurdu.

14.07.2011 14:06

Isparta'da yaşayan emekli tarih öğretmeni Mahmut Ertuğrul, dedesi tarafından Isparta'nın Şarkikarağaç ilçesi Göksöğüt beldesindeki köy camisine konulan ve Osmanlı dönemine ait olduğu ileri sürülen sancağın kaybolduğu iddiasıyla İlçe Jandarma Komutanlığına başvurdu.

Ertuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerliğini Yemen'de yapan dedesi Mevlüt Çakıl'ın, ordunun çekilmesi üzerine taşıdığı sancağı beline dolayıp Isparta'ya döndüğünü belirtti.

Dedesi tarafından Göksöğüt beldesine getirilen sancağın beldedeki İlkcami'de saklandığını ve her yağmur duasına bu sancakla çıkıldığını kaydeden Ertuğrul, ancak yaklaşık 1 yıldır sancağın camide olmadığını ileri sürdü.

Sancağın kaybolduğu iddiasıyla İlçe Jandarma Komutanlığına şikayette bulunduğunu belirten Ertuğrul, sancağın manevi açıdan çok değerli olduğunu belirterek bir an önce bulunmasını istedi. Ertuğrul, sancağın en az 300 yıllık bir mazisi olduğunu ve tarihi değerinin bulunduğunu da ifade etti.

Göksöğüt Belediye Başkanı Mevlüt Balaban da, sancağın bulunduğu caminin imamının, camiye geldiğinde sancağın yerinde bulunmadığını fark etmesi üzerine Jandarma Komutanlığına bilgi verdiklerini kaydetti.

Sancağın yıllardır camide durduğunu anlatan Balaban, "Tarihi değeri hakkında net bilgim yok ama kasaba halkı olarak biz ona manevi değer yükledik. Yağmur duasına çıktığımızda onu mutlaka yanımızda taşırız" diye konuştu.

Sancağın yeşil-kırmızı renkte ipek ve üzerinde "Allah-Muhammed" yazılarının yer aldığını kaydeden Balaban, sancağın bir asker tarafından beldeye getirildiğini duyduğunu belirtti.

Balaban, belde ile bütünleşen sancağın bir an önce bulunmasını istediklerini bildirdi.

- ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmanlı Dönemine Ait Sancağın Kaybolduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement