Ovakışla'da Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Ovakışla'da Kutlu Doğum Etkinliği

Ovakışla\'da Kutlu Doğum Etkinliği

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki OVADER tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Ahlat ve Ovakışla Kardeşliği" konulu program düzenlendi.

29.04.2014 12:21  Güncelleme: 12:26

BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Ovakışla Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği (OVADER) tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Ahlat ve Ovakışla Kardeşliği" konulu bir program düzenlendi.

Ovakışla Yeni Camii Taziye Evi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel'in konuşmasıyla devam etti. Müftü Demirel, böylesine anlamlı bir program düzenleyerek herkesin bir araya gelmesine vesile olan OVADER yetkililerine teşekkür ederek, "Burada bir araya gelmekten mutluyuz. Hiçbir şey olmasa dahi burada Peygamber Efendimiz (sav) bir salatu selam getirmeniz, Fatiha okumanız bile büyük bir sevaptır. Bugün Cenab-ı Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de bizi muhatap kıldığı o İslam kardeşliği adı altında buraya attığınız adım bizleri manevi olarak büyük bir yere götürecektir. Cenab-ı Allah bizleri yaratırken evvela belli kurallar bırakmıştır. İnsanların bu dünyada huzurlu ve mutlu yaşaması için, evveli hayatını kazanması için Allah belli kurallar bırakmıştır. Allah'ın bıraktığı bu kurallardan bir tanesi de 'Mü'minler ancak kardeştir.' Allah bizlere neyi takdir etmişse onun dışına çıkma hakkımız yoktur. Bütün Müslümanlar Kelime-i Şahadet getirerek Allah'tan başka ilah olmadığına, Hz. Muhammed'in onun resulü olduğuna iman etmekle birlikte zaten herkes kardeş olmuştur. Aynı amaç etrafında toplanmak, burada olduğu gibi Peygamber Efendimiz (sav) Mevlid-i Şerifi için bir arada olmamız kardeş olduğumuzu gösteriyor. Müslüman'ın Müslüman üzerinde hakkı vardır. İki Müslüman sokakta karşılaşınca selam vermemek için yönünü değiştiriyorsa, o bilsin ki sırtını Allah'a dönmüştür. Müslüman Müslüman'la karşılaştığı zaman selam vermek zorundadır. Ne güzel bir araya gelmekle ibadet etmiş kadar sevap kazanıyoruz. Bu organizasyonu yapan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sık sık bir araya gelmekten çekinmeyelim. Kardeşliğimizi hatırlayalım. Rabbim birbirimize karşı olan muhabbetimizi artırsın" dedi.

Daha sonra Mevlid-i Şerif okunarak, dualar edildi. Ardından program okunan ilahilerle devam etti.

Daha sonra verilen öğle yemeğinin ardından program sona erdi.

Ovakışla Beldesi'nde düzenlenen programa Ovakışla Beldesi Belediye Başkan Vekili Mustafa Toprak, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, bazı kurum amirleri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ovakışla'da Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement