"İlk İcraatım Makam Kapısını Sökmek Olacak" - Son Dakika
Yerel

"İlk İcraatım Makam Kapısını Sökmek Olacak"

"İlk İcraatım Makam Kapısını Sökmek Olacak"

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, seçilmesi halinde ilk icraatının makam kapısını sökmek olacağını söyledi.

13.03.2014 08:52  Güncelleme: 08:51

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, seçilmesi halinde ilk icraatının makam kapısını sökmek olacağını belirtti.

Aydın'da örgütlü 126 sivil toplum örgütünün oluşturduğu ASTO'nun Aydın Paşa Konağı'nda yapılan toplantısının onur konuğu olan AK Parti Efeler Belediye Başkan Aday Yalçın Pekgüzel, projelerini anlattı.

ASTO Başkanı Veli Tiryaki ve yürütme kurulu üyelerinden oluşan davetlilere, Aydın Efeler projelerini açıklayan Yalçın Pekgüzel; "ASTO ve Aydın'daki diğer sivil toplum örgütleri bizim vizyonumuz için çok önemli. Aydın'ı hep birlikte yöneteceğiz. ASTO'dan gelen davet de bu nedenle benim için büyük onurdur. İçinizdeyim biriyim. Sorunları da çözümleri de biliyorum. Bu şehri marka yapmak için göreve talip oldum. Seçim projemde de sözde değil, özde bir kent konseyi kurmanın sözünü veriyorum. Efeler'i Pekgüzel yapacağım. ASTO'yu da bu şehri yönetirken en büyük katkıyı koyacak bir platform olarak görüyorum" dedi.

"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DEMOKRATİKLEŞMENİN EN TEMEL UNSURLARIDIR."

"Sivil toplum kuruluşları demokratikleşmenin en temel unsurlarıdır" diyen Pekgüzel; seçim projesinde de katılımcı, şeffaf, hesap verilebilir bir yönetimin sözünü verdi. Pekgüzel, Efeler Belediye Başkanlığı'na seçilmesi halinde, sivil toplum örgütleri ile el ele çalışacağını açıkladı. Kendisine Aydın Valisi'ni örnek aldığını dile getiren Pekgüzel, "Eğer Efeler Belediye Başkanı ben olursam, belediyenin kapılarını açık tutarak şeffaf bir belediyecilik oluşturacağım" dedi.

"TRALLEİS'İ IŞIKLANDIRIP ZİYARETE AÇMAK DEĞER KATACAKTIR"

Her belediye başkan adayının Tralleis hakkında vaatlerde bulunduğuna dikkat çeken Pekgüzel, şöyle konuştu: "Bence sadece Tralleis alanını gece ışıklandırıp ziyarete açmak bile ayrı değer taşımaktadır. Tralleis'i söylem olarak değil bir marka olarak sunmak Aydın'a değer katacaktır. Mesele turistleri alıp buraya getirmek değil, onların kendiliğinden buraya gelmelerini sağlamaktır. Gerekli çalışmalar yapılırsa turist zaten gelir"

MARKA ŞEHİR'İN ÖZÜ "DEĞERDİR"

Türkiye'de ve dünyada marka olmuş şehirlerden örnekler veren AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, "Marka şehirler, herkesin gitmek ve görmek istediği şehirlerdir . Okumak, yerleşmek, belki de yatırım yapmak istenecek şehirlerdir. Marka şehir kendine turist, tüccar, yatırımcı, öğrenci ve göçmen çekebilen şehirlerdir. Marka şehir sosyaldir, eğlencelidir ve biz de Aydın'ı marka şehir yapmak için yol haritamızı ve projelerimizi hazırladık" ifadelerini kullandı.

"EFELERDE YAŞAMAK BİR AYRICALIK OLACAK"

Yalçın Pekgüzel, projeleri hakkında da şu bilgileri verdi: " Cumhuriyet Mahallesi'ndestadyum kalkıyor, yerine 40 bin metrekarelik alana yeşil alanlar, göletler, spor tesisleri, kapalı pazaryerinden oluşan Cumhuriyet Parkı doğuyor. Mimar Sinan Mahallesi'nde atıl alanlarda gençlerin eğleneceği, sosyalleşeceği ve eğitim göreceği Gençlik Kampusü yapılacak. Aykonut Koopetatifi sorununu belediyeciliği bilen başkan çözer. Güzelhisar Aykonut Sitesi üç yılda tamamlanacak, tüm Aykonut Kooperatifleri'nin eksiklikleri giderilecek. Güzelhisar ve Kurtuluş Mahalleleri'nde bulunan Adnan Menderes Bulvarı 'İstiklal Caddesi' gibi oluyor. Bulvar'ın doğu kısmı gidiş-dönüş araç trafiğine hizmet verecek. Bulvarın Batı kısmı trafiğe kapatılıyor ve nostaljik tramvay devri başlıyor. Efeler ve Fatih Mahalleleri'nde bulunan Orman Fidanlığı kalkıyor, yeni bir park kompleksi doğuyor. Efeler Mahallesi'ne altı otopark, üstü park olan 'Çifte Park' yapılarak, hem trafik sorunu çözülüyor, hem de vatandaşa yeşil alan üretiliyor. Mahallelilerin rahat spor yapacağı alanları yapılıyor ve belediye tarafından spor aletleri alınıyor. Girne Mahallesi'ndeki Aydınspor Tesisleri'nin Yenişehir'e taşınmasıyla oluşan geniş alanda mahalleli için sosyal tesisler ve spor alanları yapılacak. Belediyecilikte 'önce insan' anlayışını hakim kılacağız. 'Ben yaptım oldu' mantığıyla çalışmayacağız. Az laf, çok iş üreteceğiz. Mahalle muhtarlarımızı, sivil toplum örgütlerimizin temsilcilerini belediye meclisimizin fahri üyesi kabul edecek ve söz hakkı vereceğiz. Sözde değil, özde bir kent konseyini hep birlikte kuracağız. Kentin kaynaklarını kent halkına kullanacağız. Neyi yapıp neyi yapamadıklarımızı birlikte halkımıza açık bir şekilde anlatacağız. Kentleşme politikalarını 'kar ve rant' amacıyla değil, 'Önce Kente Yaşayan İnsanı' ilkesi temelinde geliştireceğiz. Kentimizi rant avcılarına teslim etmeyeceğiz. Üretimden satışa çiftçimizin esnafımızın yanında olacağız. Esnaf ve tüketici dostu belediyecilik temel ilkelerimizden birisi olacaktır. Aydın Efeler ilçemiz dini, dili, ırkı ne olursa olsun ayrım olmadan aynı hizmeti görecektir. Çünkü biz insana değer veriyoruz. Bu inançla, her aşamasında herkesin hesap soracağı denetleyebileceği bir kent yönetimini birlikte kurmanın sözünü veriyoruz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'İlk İcraatım Makam Kapısını Sökmek Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement