"Peygamber Efendimiz'in Ehl İ Beyt Sevgisi" Konulu Panel - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Peygamber Efendimiz'in Ehl İ Beyt Sevgisi" Konulu Panel

17.11.2013 16:20

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: "Ehl i Beyt sevgisi, ayrılmanın değil birleşmenin vesilesi olmalıdır"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ehl-i Beyt sevgisinin, ayrılmanın değil birleşmenin vesilesi olması gerektiğini söyledi.

Erdem, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda (HABEV) düzenlenen "Peygamber Efendimiz'in Ehl-i Beyt Sevgisi" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, Muharrem ayında yaşanan önemli olaylardan birinin "Kerbela" hadisesi olduğunu anımsattı.

Hz. Peygamber'in, Allah, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisini hep öne çıkardığını belirten Erdem, şunları kaydetti:

"Ehl-i Beyt'i sevmek, Ali'yi sevmektir. Yezidler dün vardı, bugün de vardır. Muharrem ayı, müminler için bir matem ayıdır. Fahri Kainat Efendimizin, Ehl-i Beyt'ine olan sevgisini hatırlama ayıdır. 'Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan'ı dünyada kokladığım iki reyhandı' dediği, reyhanların ezildiği, katledildiği günleri hatırlamaktır. Faziletli kişilerin değerini ancak faziletli kişiler anlar. Allah, bizleri faziletli kılsın. Müslümanlar için artık kara günler olmasın. Kerbela gibi kanayan yara ve gönüllerimizi sızlatan bir faciadan, zulmün, haksızlığın, acının, acımasızlığın ve insan haklarına saygısızlığın örnekleri kalmasın. Allah, Hz. Peygamberimiz ve Ehl-i Beyti'ne rahmet eylesin, sevenlerini şefaatine eriştirsin."

"Eskişehir, Türk dünyası gönül ummanının buluşma noktası"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da kentin, kültür başkentliği uygulamasında Türk dünyası gönül ummanının buluşma noktası olduğunu ifade etti.

Hoca Ahmed Yesevi'nin, Türk dünyasının beslendiği tertemiz pınar ve manevi dünyanın mimarı olduğunu dile getiren Tuna, şöyle konuştu:

"Ehl-i Beyt sevgisi, önemli ve hassasiyet gerektiren bir konudur. Bu hassasiyet, Hz. Peygamber'e dair her şeye ve özellikle ailesine hürmetin, 'kişinin sevdikleri ile beraber olacağı' bir günün öneminden ileri gelmektedir. Türk dünyasının manevi mimarı Hoca Ahmed Yesevi, gönül kapılarını Anadolu'ya ardına kadar açarken, buraya gönderdiği gönül erlerinden biri de Hacı Bektaş-ı Veli'mizdir. Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nde çeşitli vesilelerle muhabbete yol bulmaya ve gönüller arasındaki mesafeyi kaldırmaya gayret ediyoruz."

Eskişehir HABEV Başkanı İrfan Çetinkaya ise birlik, beraberliğinin önemine dikkati çekerek, "Alevisi'yle Sünni'siyle, Kurtuluş Savaşı ruhuyla tek yumruktur Türkiye" ifadesini kullandı.

Açılış programının ardından Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan'ın yönettiği panele, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Üzüm ve Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri konuşmacı olarak katıldı.

Panelden sonra "14. Geleneksel Sevgi Seli" etkinliği kapsamında vatandaşlara aşure ve yemek ikramında bulunuldu.

Etkinliğe, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile diğer davetliler katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Peygamber Efendimiz'in Ehl İ Beyt Sevgisi' Konulu Panel - Son Dakika


Advertisement