Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa kabri başında anıldı - Son Dakika
Yerel

Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa kabri başında anıldı

Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa kabri başında anıldı Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, ölümünün 123'üncü yıl dönümünde Fatih Camii Haziresinde bulunan kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

05.04.2023 16:19  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa kabri başında anıldı

İSTANBUL - Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, ölümünün 123'üncü yıl dönümünde Fatih Camii Haziresinde bulunan kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Osmanlı tarihinin önde gelen komutanlarından biri olan ve Plevne'de verdiği destansı mücadeleyle tarihe geçen Gazi Osman Paşa, vefatının 123'üncü yılında Fatih Camii haziresinde bulunan kabri başında anıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği anma programı Kur'an-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başladı. Ardından Gaziosmanpaşa ilçe müftüsü Paşa Bektaş kabri başında dua okudu.

Anma törenine, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emre Kılıç, Plevne Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Törenden sonra Başkan Usta ve beraberindekiler eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın kabrini ziyaret etti.

Törende konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Hasan Tahsin Usta, "Tarih yüzyıllar öncesini gösterdiğinde amansız bir mücadeleyle vatanı uğruna, değerleri uğruna, bayrağı uğruna bizim uğrumuza bir meydan muharebesinde direnen ve ülkesini asla teslim etmeyen bir komutanı burada yad ediyoruz. Aslında komutandan öte büyük bir kahramanın tarihe ismini yazdıran ve o isimle birlikte bugüne kadar aralıksız anılan çok değerli bir kahramanın ölüm yıldönümünde birlikteyiz. Bizde Gaziosmanpaşa İlçesi olarak böyle büyük bir insanın ismiyle anılmış olmanın onuru ve gururuyla bugünlere getirmeye bu sorumluluğu geleceğe yansıtmaya çalışıyoruz.

Usta konuşmasının devamında "Allah böyle güzel insanları, kahramanları ecdadımızdan bugünlere geldiği şekliyle sizlerle gelecek güzel taşımış olsun. Tarihi, kültürü güçlü olan milletler güçlü olur. Tarihine sahip çıkan geleceği kendisi planlar, gelecekle ilgili hayallerini ortaya koyar. Tarihini hiçe sayan milletlerde aslında gelecekle ilgili hayal kuramazlar" dedi.

Plevne Anadolu Lisesi öğrencilerinden Muhammed Emin Üner, "Çarpıştığı ülkenin komutanı tarafından bile tebrik edilen bir komutana sahip olmak gerçekten çok önemli ve çok güzel bir duygu. Özellikle onun isminin verdiği bir yerde yaşamak ve okumak gerçekten çok güzel. Bugünde duamızı ettik. Güzel bir etkinlikti başkanıma teşekkür ediyorum" dedi.

Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa kabri başında anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa kabri başında anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement