'popstar Müftü' Akıncılar'da Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

'popstar Müftü' Akıncılar'da Konser Verdi

\'popstar Müftü\' Akıncılar\'da Konser Verdi

Sivas'ta Akıncılar'ın ilçe oluşunun 20'nci yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğe, 'Popstar Müftü' lakabıyla anılmaya başlanan Konya Tuzlukçu Müftüsü Adnan Zeki Bıyık da katıldı.

27.06.2011 11:55

Sivas'ta Akıncılar'ın ilçe oluşunun 20'nci yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğe, bir televizyon kanalındaki şarkı yarışmasına konuk olarak katıldıktan sonra 'Popstar Müftü' lakabıyla anılmaya başlanan Konya Tuzlukçu Müftüsü Adnan Zeki Bıyık da katıldı. Akıncılar Kaymakamlığı'nın daveti üzerine ilçeye gelen Bıyık, Türk sanat müziği konseri verdi.

2007 yılında Star TV'de yayınlanan 'Popstar Alaturka' yarışmasına konuk olarak katılan ve seslendirdiği Türk sanat müziği şarkısıyla dikkat çeken Tuzlukçu Müftüsü Adnan Zeki Bıyık, Kaymakam Oğuzhan Bulut'un daveti üzerine, Akıncılar'a geldi. İlçe meydanında düzenlenen konserde sahneye çıkan Müftü Adnan Zeki Bıyık, Türk sanat müziği eserlerini seslendirdi. Bıyık'ın vokalistliğini ise kızı Habibe Nur Bıyık yaptı.

Konser öncesi bir açıklama yapan Müftü Bıyık, "Ben ilahiyatçıyım, müftüyüm. Bunun yanında konservatuar bitirdim. Musikide yüksek lisansım var. Akıncılar Kaymakamı benim arkadaşım. Onun daveti üzerine Akıncılar İlçesi'nin 20'nci kuruluş etkinliklerine katıldım. Tarihte musiki sanatını din adamları yapmışlardır. Çok değerlidir. Biz değerli olan bir sanatı yapıyor ve icra ediyoruz. Dejenerasyona karşıyız. Halkımıza Türk halk müziğini, sanat müziğini, tasavvuf müziğini sevdirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnsanımıza bu güzelliği sunmaya gayret ediyoruz" diye konuştu. 'Popstar Müftü' olarak anılmasını da değerlendiren Bıyık, "Kötü değil; pop, popülerin kısaltılmasıdır. Dolayısıyla bu ünvanı memnuniyetle kabul ettik. Halkımız da beğeniyor, takdir ediyor" dedi.

- Sivas/ Akincilar

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel 'popstar Müftü' Akıncılar'da Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement