Prof. Dr. Sönmez'in Silahlı Saldırıya Uğraması - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Sönmez'in Silahlı Saldırıya Uğraması

Prof. Dr. Bingür Sönmez'in silahla yaralanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu yargılanan eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in 13 yıldan 20 yıla, yeğeni Özcan Taş'ın ise 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

05.12.2014 22:08

Ünlü kap cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in silahla yaralanmasına ilişkin hazırlanan iddianameye göre, tutuklu sanık eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen 13 yıldan 20 yıla, yeğeni Özcan Taş ise 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Cumhuriyet Savcısı Bahadır Sakaoğlu tarafından hazırlanan 6 sayfalık iddianamede, Sarıkamış Dayanışma Grubu'nun başkanlığını yürüten Bingür Sönmez'in her yıl geleneksel olarak yapılan "Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü" kapsamında Topçu Yürüyüşü'ne katılmak üzere Sarıkamış'ta bulunduğu belirtildi.

İlçedeki MOBESE görüntüleri ve yol güzergahında bulunan iş yerlerine ait kamera görüntülerinden Özbilen ile Taş'ın, Topçu Yürüyüşü'ne katılan Sönmez'i, araçla yaklaşık 1,5 saat takip ettiğine dikkat çekildi.

Sönmez ve arkadaşlarının ilçe merkezinde geldiklerinde Özbilen'in yanında diğer şüpheli Taş'ın da bulunduğu sırada müştekinin arkasından "Bingür" diye bağırması üzerine müştekinin Özbilen'e doğru döndüğü ifade edilen iddianamede, Özbilen'in kendisine ait ruhsatlı yarı otomatik silahı müştekiye doğrultup 2 kez hedef alarak ateş ettiği kaydedildi.

Bu sırada Sönmez'in yakınında bulunan tanık Bünyamin Akbulut'un şüphelinin koluna hamle yaparak isabetli atışına mani olduğu ancak bu sırada şüphelinin bir kez daha silahını ateşlediğine, merminin yerden sektiğine işaret edilerek, Akbulut'un iteklemek suretiyle Özbilen'i yere düşürdüğü belirtildi.

İddianamede, şüphelinin silahından çıkan mermilerden birinin Sönmez'in kendini koruma refleksi içinde göğüs bölgesine kaldırdığı sol el bileğine, diğerinin ise sol femoral bölgesine isabet etmiş olması nedeniyle yaralanarak yere düştüğü vurgulanarak, Sönmez'e diğer şüpheli Taş'ın tekme attığı ifade edildi.

Bu sırada olay yerinin yakınında bulunan Polis Merkezi Amirliği'nden silah sesini duyan polis memurlarının koşarak olay yerine intikal ettiği dile getirilerek, "Şüpheli İlhan Özbilen'in savunmasında Sönmez ile çarşı merkezinde tesadüfen karşılaştığını ve medeni bir şekilde konuşmak üzere seslenmesi üzerine müştekinin agresif bir tavırla yanında bulunanları tahrik edecek şekilde kendisine yönelmesi üzerine saldırıya uğradığını ve kendisini korumak amacıyla ruhsatlı silahını çekerek yere doğru ateş ettiğini, müştekiyi takip etmediğini, öldürme kastının bulunmadığını savunmuş ise de dosya içerisinde mevcut MOBESE kameraları inceleme tutanakları ve görüntü çözümleri tanık anlatımları çerçevesinde savunmasına itibar edilemeyeceği" kaydedildi.

Şüpheli Taş'ın da savunmasında, olay tarihinde amcası Özbilen ile kahvaltı yapmaya gitmek için anlaştıklarını, ekmek almak için amcasının yanından ayrıldığını, daha sonra amcasını ilçe merkezinde aramaya çalışırken Gaziler Meydan'ında toplanan insanları gördüğünü, bunun üzerine meydana doğru ilerlediğini, amcasını tanımadığı çevredeki insanların hakaret ve darp ettiklerini görmesi üzerine amcasını darp eden şahısları engellemeye çalıştığını söylediği belirtilerek, "Olay yerinde yerde yatan şahsı tanımadığını, çıkan arbededen dolayı fazlaca heyecanlandığını, olay esnasında silah sesi duymadığını, kimsenin elinde silah görmediğini savunmuş ise de dosya içerisinde mevcut MOBESE kameraları inceleme tutanakları ve görüntü çözümleri ile tanık anlatımları çerçevesinde savunmasına itibar edilemez" denildi.

İddianamede, Özbilen'in "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla, Taş'ın da "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten" 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianame, Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nci kabul edildi.

Olay

Eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 24 Ağustos 2014'te kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i ilçe meydanında silahla yaraladığı iddiasıyla yeğeni Özcan Taş da olayın hemen ardından Sönmez'e tekme attığı iddiasıyla soruşturmanın devamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Sönmez'in Silahlı Saldırıya Uğraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement