Rektör Özer, YÖK'ü Temsil Etti - Son Dakika
Yerel

Rektör Özer, YÖK'ü Temsil Etti

Rektör Özer, YÖK\'ü Temsil Etti

BEÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Uluslararası Konferansı'nda YÖK'ü temsil etti.

25.04.2013 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Uluslararası Konferansı'nda YÖK'ü temsil etti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından düzenlenen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Uluslararası Konferansında, Yükseköğretim Kurulunu temsil etti. Aynı zamanda Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi olan Rektör Prof. Dr. Özer konferansta "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Üzerine - İleriye Bakış" başlıklı paneli yönetti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'nin hazırlık ve uygulama süreci ile kilit özelliklerine ilişkin bilgilerin sunulması ve ulusal yeterlilik çerçevelerinin hazırlanması, uygulama düzenlemeleri, kalite güvencesi ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile referanslandırılması konularında uluslararası bilgi ve deneyim paylaşımı amacıyla 16-17 Nisan 2013 tarihlerinde "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Uluslararası Konferansı" düzenlendi. İş ve eğitim dünyasını bir araya getiren konferansa Avrupa Birliği ülkelerinden de çok sayıda uluslararası temsilci iştirak etti. UNESCO Hayat Boyu Öğrenme Enstitüsü (UIL) ve Avrupa Birliği'nin bir kuruluşu olan Avrupa Eğitim Vakfı (ETF)'nın temsil edildiği konferansa; Almanya, Fransa, Hırvatistan, İrlanda, İskoçya, Polonya ve Portekiz'in ilgili kurumlarından üst düzey temsilciler konuşmacı olarak katıldı.

Konferans, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı, Bayram Akbaş, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Muhsin Altun, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Grup Başkanı Javier Menendez Bonılla ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar'ın açılış konuşmalarını paylaştıkları oturumla başladı.

"Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi üzerine - İleriye Bakış " başlıklı panel oturumunda "Ulusal Yeterlilik Çerçevesine ve gelecekteki gelişimine ilişkin vizyon", "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'nin en önemli öncelikleri", "İş dünyasının Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'nden beklentileri" ve "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'nin uygulanmasına ilişkin öngörülen zorluklar ve aşılma yolları" şeklindeki konular tartışmaya açıldı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi ve YÖK Temsilcisi Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından yönetilen panel oturumuna Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü ve MYK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Ömer Açıkgöz,

TÜRK-İŞ adına Enis Bağdadioğlu, Türkiye Akreditasyon Kurumu adına Ahmet Gözüküçük, TÜSİAD adına Necdet Kenar ve TİSK adına Hakkı Kızıloğlu katılım sağladılar. Oturumun ardından paneli yöneten Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından katılımcılara belge ve ödülleri takdim edildi.

Konferansın kapanış oturumunda sırasıyla Prof. Dr. Oğuz Borat, Mile Dzelalıja, Edwin Mernagh, David Handley ve Mehmet Durman konferansta tartışılan konuları özetleyerek son değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştılar. Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş'ın kapanış ve teşekkür konuşmasıyla birlikte Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Uluslararası Konferansı sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Özer, YÖK'ü Temsil Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement