Rize Organize Sanayi Bölgesi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Rize Organize Sanayi Bölgesi Çalışmaları

Rize Organize Sanayi Bölgesi Çalışmaları

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Kalkandere ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

30.01.2012 17:14

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Kalkandere ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Bilişim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı Nihat Çolak ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalarla ilgili müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Karal, burada yaptığı açıklamada hukuki süreçte ciddi bir mesafe aldıklarını belirterek "Geçmişte yaşanan olumsuzluklara değinmek istemiyorum. Memleketimize hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Bu süreçte tabi ki hemşerilerimizin de haklılık payı vardır. Onların da gönlünü alarak çok güzel bir güne geldik. Bakan yardımcımızın da destekleriyle buraya gerekli ödenek çıkarılacak. Danıştay'ın vermiş olduğu olumlu karar bir kaç gün içerisinde bakanlığa ulaştığında müteahhit firma çalışmalarına başlayacak. Hemşerilerimizle olumlu bir şekilde anlaşarak kaybettiğimiz 7 yılı tekrardan kaybetmek istemiyoruz" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde bir an önce fabrika bacalarının tütmesini istediklerini belirten Karal "Burada yaşayan hemşerilerimizin evlatlar, torunlarının geleceği için, Rize'deki işsizliğin çözümüne zemin hazırlaması adına Organize Sanayi Bölgesi çok büyük bir öneme sahip. Türkiye'de Organize Sanayi Bölgesi olmayan sadece Rize kaldı, bunu da bu vesileyle ilimize kazandıracağız. Buradan sadece ilçemizin insanları değil ilimizin ve ülkemizin insanları da istifade edecek" diye konuştu.

Bilişim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu ise Rize'de organize Sanayi Bölgesi olmaması işsizlik sorununun çözümü noktasında büyük bir eksiklik olduğunu kaydederek "Bakanlık olarak illerdeki bütün sanayinin Organize Sanayi Bölgeleri'nde toplanmalarınız istiyoruz. Şehrin her bir noktasında imalat yapılmaktansa yatırımcıları Organize Sanayi Bölgeleri'ne yatırımlarını yapmalarını teşvik ediyoruz. Yeni çıkarılacak teşvik kanununda da Organize Sanayi Bölgelerine taşınmak içinde ayrıca teşvik vereceğiz. Ovit Tüneli'nin yapılacak olması ve bu organize sanayi bölgesinin bu güzergah üzerinde olması Rize için önemli bir şanstır" şeklinde konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rize Organize Sanayi Bölgesi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement