Rize Valisi Yazıcı, Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Rize Valisi Yazıcı, Göreve Başladı

Rize Valisi Yazıcı, Göreve Başladı

Valiler Kararnamesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden Rize Valiliğine atanan Ersin Yazıcı, göreve başladı Yazıcı: "Millet bütün hesapların merkezindedir.

02.06.2014 17:57

Valiler Kararnamesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden Rize Valiliğine atanan Ersin Yazıcı, göreve başladı.

Rize'ye gelen Vali Yazıcı, Valilik önünde çiçeklerle karşılandı. Yazıcı, burada kendisini karşılayan Belediye Başkanı Reşat Kasap, Vali Yardımcıları Mehmet Özer, Şefik Aygöl, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, kaymakamlar ve daire amirleriyle tek tek tokalaştı.

Makamında bir süre dinlenen Yazıcı, daha sonra Valilik toplantı salonunda gazetecilere açıklama yaptı. Yazıcı, Rize'ye vali olarak atanmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Yeni Türkiye anlayışında devletin millet için var olduğunu ve çalıştığını ifade eden Yazıcı, "Devlet, milletin refahı, huzuru ve emniyeti için çalışır. Millet bütün hesapların merkezindedir. Yeni Türkiye'de başarının yolu da bu anlayışla çalışmaktan geçer. Biz de bu anlayışla çalışacağız. Devletin ali menfaatleri ile milletin ali menfaatlerini birbirinden ayıranlar var. Öyle şey olmaz. Milletin ali menfaatleri devletin ali menfaatlerini belirler. Yeni Türkiye, yeni dünya milletle devleti birbirinden ayırmaz. Millet devlete yön verir" dedi.

Yakın zamana kadar bürokrasinin Türkiye'de "milletle uzak olmayla" özdeşleştiğini kaydeden Yazıcı, "Bürokrasi uzun yıllar boyunca tabiri caizse işleri zorlaştırmıştır. Türkiye'de atanmışlarla seçilmişler sanki farklı mekanizmaların temsilcisi gibi algılanıyordu. Dünya ve Türkiye çok değişti. Artık bu tür ayrımlar geçersiz. Hepimiz milletimizin selameti, esenliği, huzur ve refahı için çalışıyoruz, çalışmalıyız. Devletimiz bizi Rize Valiliğine atadı. Bunun benim için anlamı, 'Git ve adanmış gibi çalış'tır" diye konuştu.

Rize'nin birçok potansiyele sahip olduğunu, doğal güzelliklerinin yanı sıra Ovit Tüneli ve Lojistik Merkezi'nin tamamlanması ile Türkiye'nin önemli geçiş noktalarından biri olacağını vurgulayan Yazıcı, kentin gelişimi için yerel dinamiklerle önemli çalışmaları tamamlamak için çalışacaklarını söyledi.

Yazıcı, Rize Valiliğine atanmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiğini de belirterek, Başbakan Erdoğan'ın memleketinde Valilik görevinde bulunmasının ayrı bir heyecan ve sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Yazıcı, önceki Vali Nurullah Çakır'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiğini de kaydetti. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize Valisi Yazıcı, Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement