Sağlam ve Futbolcular Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sağlam ve Futbolcular Öğrencilerle Buluştu

Sağlam ve Futbolcular Öğrencilerle Buluştu

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu'nun Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ve futbolcular, Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencileri ile bir araya geldi.

23.03.2012 15:53

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu'nun Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ve futbolcular, Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencileri ile bir araya geldi. Buluşmada, öğrencilerin coşkulu tezahüratları dikkat çekti.

MEÜ Eğitim Fakültesi tarafından "Kent ve Spor" başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ile futbolculardan Joseph Boum, Nduka Morrison, Çağdaş Atan, Nurullah Kaya İbrahim Kaş'ın yanı sıra eski FİFA Hakemi ve eğitimci Vedat Yüksel katıldı. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güngör'ün moderatörlüğünde yapılan söyleşiye üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Söyleşi öncesinde bir konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuba Yanpar Yelken, Mersin İdman Yurdu takımının Mersin'in gurur kaynağı olduğunu söyledi. Söyleşinin, futbolun ve sporun yaygınlaştırılmasına ve bilinçli bir şekilde yapılmasına, futbolla gelen kardeşlik ve dostluk duygularının pekiştirilmesine katkı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Yelken, "Bizlere, 1983 yılında düştüğümüz 2. ligden 28 yıl sonra 2010-2011 sezonunda Süper Lig heyecanını yaşatan ve davetimizi büyük bir içtenlikle kabul eden Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı'ya, Teknik Direktör Nurullah Sağlam'a ve kulübün omurgasını oluşturan futbolculara teşekkür ediyorum" dedi.

Sporun birleştirici gücüne vurgu yapan Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güngör ise futbolun sadece futbol değil aynı zamanda bir kimlik olduğunu kaydetti. Mersin İdman Yurdu'nun, kimliğini Cumhuriyet'in kurulduğu ilk yıllardan itibaren taşıyıp bugünlere getirdiğine işaret eden Güngör, Mersin İdman Yurdu'nun bir marka değer olarak uluslararası düzeye taşınması gerektiğinin altını çizdi. Güngör, "Mersin, Forum'dan, Marina'dan oluşmuyor; Gündoğdu'dan, Çilek'ten oluşmuyor. Bu değer, Mersin İdman Yurdu, bunların sentezini yapabilecek güce sahiptir; onu sadece ve sadece bir takım olarak değil bir olgu olarak düşünmek gerekiyor" diye konuştu.

Takımın ve futbolcuların performansı üzerine konuşan Teknik Direktör Nurullah Sağlam da takımın başına ilk geldiği zaman 'Uyuyan devi uyandıracağız' düşüncesiyle yola çıktıklarını aktardı. İlk yarıda gösterdikleri başarıyı ikinci yarıda yakalayamadıklarına işaret eden Sağlam, sitemini de dile getirerek, "Bu sene kendimizi başarılı bulmuyorum, daha iyi olabilirdik, fakat taraftarın dışında kentten gerekli yardımı alamadık" ifadesini kullandı.

Hakem Vedat Yüksel, 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e kazandıracağı uluslararası saygınlıktan söz ederken, söyleşiye katılan futbolcular da tek tek konuşarak duygularını aktardılar. İbrahim Kaş, taraftarın ilgi ve sıcaklığından duyduğu memnuniyeti anlatırken, Nurullah Kaya ise eğitimini Mersin Üniversitesi'nde tamamladığını belirterek, "Bu okulda ilk defa bu kadar heyecanlıyım" dedi.

Dinleyicilerin alkış ve tezahüratlarıyla konuşmaları sık sık bölünen Nduca ve Baum, salondakilerin ilgisinden mutluluk duyduklarını, Çağdaş Atan da Mersin kentine duyduğu sevgi ve bağlılığı dile getirdi.

Söyleşi sonunda Prof. Dr. Yelken tarafından konuklara birer teşekkür belgesi verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlam ve Futbolcular Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement