Şair Arif Nihat Asya'nın Ölümünün 37. Yıl Dönümünü - Son Dakika
Yerel

Şair Arif Nihat Asya'nın Ölümünün 37. Yıl Dönümünü

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, şair Arif Nihat Asya'nın ölümünün 37.yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.

04.01.2012 12:40

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, şair Arif Nihat Asya'nın ölümünün 37. yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Baloğlu, mesajında, Türk Edebiyat Tarihi'ne "Bayrak Şairi" olarak adını yazdıran Arif Nihat Asya'nın içinde bulunduğu saldırgan devrin ortasında dahi sanat anlayışını değiştirmediğini, dilini bozmadığını belirtti.

Hem Allah sevgisini gönüllere nakış nakış işleyen, hem de bayrak sevgisi nezdinde vatan ve millet şuurunu aşılayan Arif Nihat Asya'nın fikirlerini her zaman yaşatıp, gelecek nesillere miras bırakmanın öneminin büyük olduğunu vurgulayan Baloğlu, şunları kaydetti:

"Kendisinin bayrağımız başta olmak üzere milli değerlerimize olan bakışı Türk gencine nakledilmeli ve bu vesileyle milli şuurları güçlendirilmelidir. Arif Nihat Asya vuslat yolculuğunu, yazdığı 'Yollar' şiirindeki dizelerinde en duygulu en güzel şekilde anlatmıştır. Ben inanıyorum ki yeni nesil Türk genci Arif Nihat Asya'nın mirasını ve fikirlerini her zaman yaşatıp gelecek nesillere aktarmanın şuurundadır. Arif Nihat Asya'ya ve milli değerlerimize sahip çıkalım."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şair Arif Nihat Asya'nın Ölümünün 37. Yıl Dönümünü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement