Şairler Yaşar Kemal'i Anlattı - Son Dakika
Yerel

Şairler Yaşar Kemal'i Anlattı

Şairler Yaşar Kemal\'i Anlattı

Nilüfer Belediyesi, “2016 Yılı Yazarı Yaşar Kemal” programlarına devam ediyor.

31.10.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi, "2016 Yılı Yazarı Yaşar Kemal" programlarına devam ediyor.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü tarafından "Edebiyatta İzler ve Etkilerde Yaşar Kemal" başlıklı söyleşi düzenlendi. Şairler Haydar Ergülen ve Mahmut Temizyürek, lise öğrencilerine Yaşar Kemal'i ve eserlerini anlattı. Temizyürek, "Yaşar Kemal bir ülkedir. Başta İnce Memed olmak üzere Yer Demir Gök Bakır, Orta Direk, Demirciler Çarşısı Cinayeti, Binboğalar Efsanesi gibi eserler Yaşar Kemal'in hayat öyküsü ile birlikte değerlendirilmeli. O, bu coğrafyada sözlü edebiyatı yazılı edebiyatla buluşturup birleştirdi. Bir Ada Hikayesi'nde hayatı boyunca yazdığı bütün kahramanları yeniden bir arada görebilirsiniz. Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın bütün halkları, Türkler, Kürtler, Ermeniler, Yahudiler, Araplar dilleriyle, çocuklarıyla oradadırlar. Bunun kıymetini bilelim." dedi.

Haydar Ergülen de Yaşar Kemal'in sadece yazdıklarıyla değil kişiliğiyle de kendisini izleyen kuşakları derinden etkilemiş yazarlardan olduğunu söyleyerek, "Yaşar Kemal, Nazım Hikmet, günümüzde Orhan Pamuk Türkçe'nin dünyadaki temsilcileridir. Onların sayesinde Türkçe dünyada varlığını duyuruyor, başka dillere çevriliyor, başka halklar tarafından keşfediliyor" diye konuştu.

Öykü yarışmasının sonuçları açıklandı

Bu arada, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'nün düzenlediği Yılın Yazarı Yaşar Kemal Öykü Yarışması Türkiye genelinde büyük ilgi gördü.

Yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından; hapishanelerden, okullardan ve yurtdışından 562 kişi toplam 1124 hikayeyle başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda Yaşar Kemal Öykü Yarışması'nda Fatma Nuran Avcı birincilik, Serenay Sasa ikincilik ve Mehmet Sait Taşkıran üçüncülük ödülünü kazandı. Güldem Şahan, Osman Bahadır Çapar ve Hatice Kocabay'ın hikayeleri de mansiyona layık görüldü. Yarışmada birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye 1 TL, mansiyon ödülüne değer görülen 3 kişiye de 750'şer TL para ödülü verilecek. Yarışmanın ödül töreni 2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal Sempozyumu kapsamında verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan eserlerin 20'si kitap olarak basılacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şairler Yaşar Kemal'i Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement