Sakarya'da 17 Milyon Liralık Yatırımın İlk Kaynağı Atıldı - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da 17 Milyon Liralık Yatırımın İlk Kaynağı Atıldı

Sakarya\'da 17 Milyon Liralık Yatırımın İlk Kaynağı Atıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikent bölgesinin su sorununu çözmek amacıyla başlatılan ve 17 milyon liraya mal olacak projenin ilk kaynağı vuruldu.

14.01.2012 20:11

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikent bölgesinin su sorununu çözmek amacıyla başlatılan ve 17 milyon liraya mal olacak projenin ilk kaynağı vuruldu.

Adapazarı ilçesi Karaman Mahallesi Tes İş Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan çadırda gerçekleştirilen temel atma töreni ile, Yenikent bölgesinin su sorununa kalıcı çözüm sunacak olan 17 milyon liralık yatırıma ilk kaynak atıldı. Yoğun kar yağışına rağmen vatandaşların ilgi gösterdiği törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Baro Başkanı Nihat Nalbanoğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Karaman Mahalle Muhtarı Mustafa Çalık, Yenikent bölgesine yapılan yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken, Karaman halkı adına su sorununa yönelik çözümlerinden ötürü şükranlarını ilettiğini kaydetti.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, toplamda 17 milyon liraya mal olacak olan yatırımın, Yenikent bölgesinin su sorununu çözeceğini ifade ederken, buradan verecekleri hat ile Kaynarca ilçesinin de su sorununu çözeceklerini dile getirdi.

AK Parti Sakarya Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'de Büyükşehir Belediyesinin alt yapı çalışmaları Sakarya'da su ve kanalizasyon sorunlarının birer birer aşıldığını kaydederken, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın çalışmaları kapsamında Sakarya'ya çok sayıda sulama göleti kazandırıyoruz. Çiftçilerimiz bu çalışmalar ile daha çok verim alacak ve daha çok kazanacak" dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik'te özellikle seçim döneminde Kaynarca ilçesinin köylerinde yaşanan su sıkıntısını çok yakından gördüklerini ve bu çalışma ile bu sıkıntının çözülecek olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'da bu projenin Yenikent bölgesi için son derece önemli olduğunu kaydederken, "Bugün bu projeyi başlatmazsak önümüzde ki yaz Yenikent bölgemizde ki üst katlara su bile veremeyecek duruma gelebiliriz. Maalesef 10 yıl önce burada bu çalışmalar yapılmış olmasına rağmen, plansız çalışmalardan dolayı bugün buraya tekrar milyonlarca liralık bir yatırım yapmak zorunda kalıyoruz. Bu projeyi bölgenin 400 bin nüfuslu halini görerek hayata geçiriyoruz. Yani şu an 60-60 bin nüfusu olan Yenikent bölgemiz, bu yatırım ile 400 bin nüfuslu bir duruma geldiğinde dahi su sıkıntısı yaşamasını istemiyoruz. Van depreminin ardından Yenikent'in Sakarya için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük" dedi.

Konuşmaların ardından Karapınar Köyüne canlı olarak bağlanan Zeki Toçoğlu, burada SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş vasıtası ile ilk kaynağın atılması talimatını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanının talimatı ile ilk kaynağı atarak projenin startını veren Rüstem Keleş'te yatırımın hayırlı olması temennisinde bulundu.

17 milyon liraya mal olacak proje kapsamında 24 kilometre su hattı döşenecek. Ayrıca 2 adet içme suyu deposu, 3 adet içme suyu terfi merkezi, 2 adet branşman, 15 adet tahliye ve 11 adet vantuz odası yapılacak. Projeden Karaman, Camili, Korucuk, Alandüzü, Karapınar, Evrenköy, mahalleleri ile Meşeli, Mahmudiye, Beşevler ve Kızılcıklı köyleri yararlanacak. Yıl sonu tamamlanması planlanan proje 400 bin kişilik nüfus öngörülerek hazırlandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da 17 Milyon Liralık Yatırımın İlk Kaynağı Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement