Samet Ocakoğlu, DP'den İstifa Etti - Son Dakika
Yerel

Samet Ocakoğlu, DP'den İstifa Etti

Samet Ocakoğlu, DP\'den İstifa Etti

Demokrat Parti eski GİK Üyesi Samet Ocakoğlu, DP'den istifa ettiğini açıkladı.

08.09.2014 09:59  Güncelleme: 10:26

Demokrat Parti (DP) eski GİK Üyesi Samet Ocakoğlu, "Manevi değerlerini uhdemde aziz bir emanet olarak saklı tutarak, mazisine yabancılaşmış, vizyon iddiası kaybolmuş bu günün Demokrat Partisinden istifa ediyorum" dedi.

Demokrat Parti (DP) DP misyonunun önemli isimlerinden olan DP eski GİK Üyesi Samet Ocakoğlu, DP'den istifa ettiğini açıkladı. Ocakoğlu, yaptığı açıklamada; "Milletimiz ve ülkemiz için tekrar bir hizmet kapısı olması için ciddi emek ve çaba harcadığım, manevi değerlerini savunurken bedeller ödediğim, şerefine ve gücüne tarihin şahitlik ettiği aziz Demokrat Parti misyonunun öğretilerinin dün olduğu gibi gelecekte de Büyük Türkiye için sağlıklı ve güçlü bir anahtar olduğuna inanıyorum. İnsanımızın refah ve mutluluğu için, kayıtlı hukukumuzun yaşamda egemenliğinin sağlanması için, DP'ye gönül vermiş inançlı ve fedakar insanların deneyim ve birikimlerinin Türkiye için çare üretebilmesi için, misyonumuzun emirleri ve vizyonumuzun ışığı ile kast ettiğim ve milli iradenin tasvip edebileceği DP'yi açığa çıkarmak üzere parti teşkilatına liderlik çağrısı yaptığımızda; şahidim boldur ki tek bir amacım vardı. Milletin vicdanında müstesna bir yeri olan DP aracılığı ile ülkemize ve demokrasimize hizmet etmek. Ben, 46 şafağının güçlü ritminin ve büyük sevdamızın sadece ülkemize değil, dünyadaki yangını söndürmeye ve insanlığa hizmet edeceği inancını taşıyorum. Yollarımızı tıkamaya çalışanlar bilmelidir ki, bedelini peşin ödediğimiz bu yolculuk, Cenab-ı Hak sırtımızdaki heybeyi taşımaya güç verdikçe sürecektir. İnsanımıza ve hukuka milli iradenin tasvip ettiği hizmet kapıları açıktır" diye konuştu.

"HAK GÖREREK BUGÜNKİ DEMOKRAT PARTİ YÖNETİMİNE BİR ÇAĞRI YAPIYORUM"

"Aziz ve şerefli insanlar topluluğu olan Demokrat Partinin mazisini daha fazla incitmeyin" diyen Ocakoğlu, şunları söyledi: "Hizmetleri ve büyük öyküsü ile tarihteki yerini almış ve gelecek içinde daima bir pınar olan aziz Demokrat Parti ismini milli vicdana iade ve emanet edin. Bu şekilde samimiyet, cesaret, arkadaşlık, insan ve memleket sevgisi, akılcılık, tabiat şartlarına aykırı olmama, medeniyetimizin değerlerini müdafaa etme, mukaddes kurtuluş savaşımızın unutulmaz kahramanı Atatürk sevgisi etrafına yapılanmış 46 ruhuna en büyük ve tek hizmeti yapmış olunacaktır. Bizlere de hepimize bu aziz varlığa bir şekilde hizmet edebilmiş olmanın hazzı ve şerefi kalsın. Külfetimiz, de bu ülkeye ve bu topraklara helal olsun. Bizim zenginliğimiz olsun. Savunmazsanız, savunmasız kalırsınız. Özel hayat namustur. Ocağımızın bacası tüttükçe vatan toprağında elbette fark edileceğiz. Nasip ve imkan olursa hukuki ve siyasi tempomu sürdüreceğimi ifade ederek, bugünkü Demokrat Partiden kamuoyunun bilgilerine arz ettiğim değerlendirmeler ile istifa ettiğimi beyan ediyorum. Kurucu Genel Başkanımız Celal Bayar'ı, Merhum Başvekilimiz Adnan Menderes'i ve babamın arkadaşlarını rahmetle anarak, inşallah Gaziantep'te gerçekleştireceğimiz Bir Zeybek Sevdası eseri sunumunun ülkemize, bilim ve sanata hayır ve bereket getirmesini ve birkaç gün sonra görülecek 27 mayısa karşı hak ve adalet davamızda bizlere dua edilmesini diler, değerli basınımız aracılığı ile kamuoyuna selam, saygılarımı arz ederim" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samet Ocakoğlu, DP'den İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement