Samsun'da Orman Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Orman Haftası Etkinlikleri

Samsun\'da Orman Haftası Etkinlikleri

Samsun'da '21 Mart Dünya Ormancılık Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Samsun Valiliği ve Samsun Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle fidan dikimi gerçekleştirildi.

26.03.2013 16:30

Samsun'da '21 Mart Dünya Ormancılık Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Samsun Valiliği ve Samsun Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Canik-Fatih İlkokulu ve Fatih İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde yapılan fidan dikimi etkinliğine Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Samsun Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özbay, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asan, Canik İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Baysal, TEMA Samsun Şubesi üyeleri, askerler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Nüfus artışı ve sanayileşmenin insan yaşamını etkilediğini söyleyen Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, "Nüfus artışı ve sanayileşme, doğaya ve insan yaşamını olumsuz etkiliyor. Ormanlarımız azalıyor. Yeşil alanlarımız ve sularımız azalıyor ve dolayısıyla çevremiz çölleşmeye başlıyor. Bu gidişi durdurmanın bir yolu var. Dünyaya olumlu bakmamız gerekiyor. Ağaç ve orman bu olumlu bakışın ilk çıkış noktasıdır. Ormanınız varsa temiz hava ve suyunuz vardır. Toplumun olarak ormanı ve ağacı severiz. Yüzde 99'umuz severiz ve koruruz. Yüzde 1'lik kesimin oluşu dahi bizim geleceğimizi tehlikeye atar. Bu oranı yüzde 100'e çıkarmak gerekir. Aynı bakış açısında olmayanı kendi çizgimize çekmeliyiz" dedi.

Samsun Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özbay ise, "Dünyadan bir ülkenin orman varlığı bakımından yeterli olabilmesi için topraklarının en az yüzde 30'unun ormanla kaplı olması gerekir. Ülkemizde 21 milyon 700 bin hektar orman alanına sahip olup bu oran topraklarımızın yüzde 28'ine karşılık gelmektedir. Samsun'da ise genel alan 1 milyon 26 bin hektardır. Bunun 388 bin hektarı orman alanı olup, ortalama alını yüzde 38'dir. Bu oranla Samsun ülke ortalamasının üstündedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Canik-Fatih İlkokulu ve Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri etkinlik kapsamında çeşitli şiirler okuyarak halk dansları gösterisinde bulundular. Daha sonra okul bahçesine fidanlar dikildi. Yaklaşık 300 öğrenci ve askerlerin katıldığı fidan dikiminde çam, selvi, ardıç ve süs eriği türlerindeki 100 fidan, toprakla buluşturuldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da Orman Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement