Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Açıklaması

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Aydın, "Su tasarrufunu sağlamak, sulanabilir tarım alanlarını artırmak ve bu şekilde birim alandan elde edilecek ürün miktarında ve toplam tarımsal üretimde artışı gerçekleştirmek istiyoruz"...

04.05.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Aydın, "Su tasarrufunu sağlamak, sulanabilir tarım alanlarını artırmak ve bu şekilde birim alandan elde edilecek ürün miktarında ve toplam tarımsal üretimde artışı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Aydın, Samsun İl Özel İdaresince, Havza-Kargaköy ve Güvercinlik göletleri açık kanal sulama tesis inşaatına başlandığını belirtti.

Samsun İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanlığına Bağlı, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında, Havza Kargaköy ve Güvercinlik göletleri açık kanal sulama tesisleri ile Devlet Su İşleri'ne ait Dereköy Barajı sulama göleti sahasında yer alan Beyköy arazilerinin kapalı sulama sistemine dönüştürülmesi ile ilgili olarak hazırlanan 3 projenin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortak yürütülen kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında ihale edildiğini ifade eden Aydın, yer teslimleri yapılarak inşaatlarına başlandığını söyledi.

Proje kapsamında 732 dekarlık alanda kapalı sistem sulamaya geçileceğini vurgulayan Aydın, inşaat çalışmalarının yıl sonunda tamamlanacağını belirterek,

"Su tasarrufunu sağlamak, sulanabilir tarım alanlarını artırmak ve bu şekilde birim alandan elde edilecek ürün miktarında ve toplam tarımsal üretimde artışı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Aydın, söz konusu üç projenin toplam ihale bedelinin 1 milyon 577 bin 500 lira olduğunu, bunun 806 bin 560 lirasının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hibe olarak karşılanacağını, geri kalan ödenek ihtiyacının ise Samsun İl Özel İdaresi tarafından temin edileceğini sözlerine ekledi.

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement