Sanko Sanat Galerisi'nde Resim Sergisi - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisi'nde Resim Sergisi

Sanko Sanat Galerisi\'nde Resim Sergisi

Ressam Bülent Yavuz Yılmaz, Sanko Sanat Galerisi’nde ‘Çise’ temasıyla kişisel resim sergisi açtı.

22.03.2014 10:20

Ressam Bülent Yavuz Yılmaz, Sanko Sanat Galerisi'nde 'Çise' temasıyla kişisel resim sergisi açtı.

Sanatçı Yılmaz'ın 43 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ve Yardımcısı Mehmet Aykanat, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükusta ve sanatseverin katılımıyla gerçekleştirildi.

Trabzonlu olan sanatçı Yılmaz'ı tebrik eden Kaymakam Uğur Turan, Trabzonlu insanların 'çok renkli, güzel, coşkulu, iddialı ve yaptıkları işe yüreğini koyan' kişiler olduğunu belirtti.

Birçok medeniyete beşiklik eden Gaziantep'in sanayi ve ticaretin yanı sıra sanatsal ve kültürel alanda önemli adımlar attığını kaydeden Turan, sanata ve sanatçıya büyük destek veren Sanko Ailesi ile iftihar ettiğini söyledi.

Kaymakam Mehmet Aydın da Gaziantep'in marka bir şehir olduğunu ifade ederek, "Sanat alanında da marka olması için kim emek veriyorsa, kim katkı yapıyorsa alkışlıyorum. En küçük bir katkıyı bile çok önemsiyorum" diye konuştu.

Gaziantep'te sanatsal etkinlerin daha çok artmasını temenni eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ise kentte sanatsal etkinlerin gelişmekte olduğunu, Sanko Sanat Galerisi'ndeki bu önemli etkinlerin devamını beklediğini kaydetti.

Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükusta da sanatsal etkinlikleri evsahipliği yapmaktan onur duyduklarına vurgu yaparak, hem sanatçıya hem de açılışa katılan davetlilere teşekkür etti.

Resimlerinin ana temasını, insan ve onu çevreleyen yaşamsal alanın tüm imgeleri olan şemsiyelerin oluşturduğu anlatan sanatçı Yılmaz, armoni ve ritim ile içselleştirdiği resimlerinde fırça vuruşlarının bazen coşkulu, bazen hırçın, bazen de melankolik olarak tuvale yansıdığını bildirdi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Aydın, sanatçı Yılmaz'a, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan 'Belkıs Zeugma ve Mozaikleri' adlı bilimsel yayını takdim etti.

Yılmaz'ın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'ndeki sergisi, 4 Nisan'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANATÇI

1971 yılında Trabzon'da doğan Bülent Yavuz Yılmaz, 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümü'nden mezun oldu. Birçok kişisel sergi açan sanatçının, ulusal ve uluslararası pek çok karma yarışmalı sergilerde eserleri sergilendi.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yüksek lisansına devam eden Yılmaz, Bolu'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep'te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergilerinin de bulunduğu 175 sergiye evsahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 4 yıl once taşındığı Sanko Park AVM'ye de farklı bir anlam kazandırdı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisi'nde Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement