Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yıl Dönümüne Doğru - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yıl Dönümüne Doğru

Sarıkamış Harekatı\'nın 100. Yıl Dönümüne Doğru

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü anma etkinlikleri öncesinde hazırlık çalışmaları devam ediyor.

17.07.2014 12:04

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü anma etkinlikleri öncesinde hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Soğanlı Dağları Divik Yaylası mevkisinde yapımı devam eden şehitliklerde incelemelerde bulundu.

Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü anma etkinlikleri için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Sarıkamış Harekatı'nda 3'üncü Ordu'ya bağlı birliklerin Sarıkamış'a doğru yaptığı harekatta kış şartlarının aşırı soğuk ve sert olması nedeniyle Divik Yaylası denilen mevkide şehit olan askerler için şehitliklerin korumaya alınarak uygun şekilde yapımına başlandığını belirten Gürbüz, şunları kaydetti.

"Şehitliklerimiz daha önceden taşla çevrili şekildeyken şu anda devletimize, milletimize yakışır bir şekilde çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmaların 100. yıl anma etkinliklerine yetişmesi çok önemli çünkü tahminimize göre 100 bini aşkın insan 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' anma etkinliklerinin 100'üncü yılında Sarıkamış'ımızı ziyaret edecek. Şühedanın hissiyatı o günlerde yaşadıklarını anma adına şehitlerimizi anacaklar. Burada gördüklerini döndüklerinde yakınlarına, çevresine anlatacaklar. Onun için yapılan şehitlik, anıt, yol diğer çalışmaları sürekli kontrol ediyoruz."

Başkan Toksoy da daha önceden şehitlerin yattığı bu bölgede belirgin bir çevre düzenliliği olmadığını, devletin, hükümetin, idarecilerin çalışması sonucunda bu şehitliklerin tespit edildiğini vurguladı.

Şehitliklerin tespiti ve korunmaya alınmasında devlet ve kamu kurumlarının yanı sıra Sarıkamış Dayanışma Grubu Derneği'nin kurucu başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in büyük katkıları olduğunun altını çizen Toksoy, "Buralar tespit edildikten sonra çeşitli düzenlemeleri yapıldı. Önümüzdeki yıllarda Sarıkamış da Çanakkale gibi olacak. Çanakkale şehitlerimizin batı kapısı Sarıkamış da doğudaki doğu kapısı olarak bilinmeli" şeklinde konuştu.

Şu anda yapımı devam eden Divik Yaylasında bulunan, Tek Çam ve 90. Alay Şehitliği ayrıca Dikenli Tabya Şehitliği, Kızılçubuk yolu, Çatak yolu ve tören alanlarındaki çalışmalar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve diğer kamu kurumlarının destek ve katkılarıyla sürdürülüyor. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yıl Dönümüne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement