Sarıkamış Kahramanları 6 Dilde Söylenen Türkülerle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Kahramanları 6 Dilde Söylenen Türkülerle Anıldı

Sarıkamış Kahramanları 6 Dilde Söylenen Türkülerle Anıldı

Esenler Belediyesi, Allahuekber Dağlarında donarak şehit olan Sarıkamış kahramanlarını 6 dilde okunan türkü ve ağıtlarla andı.

18.12.2013 21:53  Güncelleme: 22:04

Esenler Belediyesi, Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan Sarıkamış kahramanlarını 6 dilde okunan türkü ve ağıtlarla andı.

Esenler Belediyesi, Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin askeri, ölümünün 99'uncu yıldönümünde düzenlediği programla andı. Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sarıkamış şehitlerini sembolize eden kırmızı ve beyaz karanfillerin dağıtıldığı programda Sarıkamış'ta hayatlarını kaybeden şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra vatanı uğruna canını feda eden Sarıkamış kahramanlarının zorlu yaşam şartlarında neler yaşadıkları belgesel film ile gösterildi.

"ÇANAKKALE'DE OLDUĞU GİBİ SARIKAMIŞ'TAKİLER DE BİZİM CANIMIZ"

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Sarıkamış'ta şehit olanları minnet ve rahmetle andıklarını söyleyerek, "Esenler için bir klasik haline gelen ama tarih için çok önemli bir gün olan Sarıkamış Destanının 6 dilde Sarıkamış türlülerini biraz sonra dinleyeceğiz. Bu toprakların kardeşliği dinle, mezhepsel yapıyla alakalı olmadığını galubeladan gelen temel bir kardeşlik olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Çünkü Sarıkamış'ta şehit olan Antalyalı, Trabzonlu, Diyarbakırlı kardeşlerimiz var. Çanakkale nasıl bizim canımızsa Sarıkamış'ta bizim canımız. Nerede bir şehit varsa o bizim acımızdır kimse bunu unutmasın. Biz bu programla Sarıkamış'ta şehit olan kardeşlerimizi her zaman andık anmaya da devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra konuşan Sarıkamış Karaköse Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Eyüp Alamdar ise, yaşananlardan ibret alınması gerekildiğini belirtti. "Belgesel ile kanımız dondu bugünkü gibi" diyen Dernek Başkanı Alamdar, "O gün nasıl yaşandı nasıl oldu belgesel gösterisi ile tekrar öğrendik. Hüzün çok büyük. Sarıkamaş'ta felakette çok büyüktü. Bundan ibret almamız lazım. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta ve birçok yerde Türk Bayrağı için şehit düşen bütün şehitlerimizi anıyorum" şeklinde konuştu.

6 DİLDE TÜRKÜLER SÖYLENDİ

Konuşmaların ardından Recep Ergül tarafından 6 dilde Sarıkamış türküleri okundu. Türkçe, Kürtçe, Lazca, Gürcüce, Çerkezce ve Arapça olmak üzere okunan türkü ve ağıtlar vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Recep Ergül, Amir Ateş, Şahin Arıkan ve Ali Nafile'nin seslendirdiği türküler kardeşliğin bir arada olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Öte yandan Kültür Merkezi'nin girişinde 1914 - 1915 yıllarına ait Sarıkamış Destanı'nın en canlı tanıkları "Sarıkamış Destanı - Fotoğraf Sergisi"yle gösterildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Kahramanları 6 Dilde Söylenen Türkülerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement