Sarıkamış Kayak Merkezi'nde Kayak Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde Kayak Coşkusu

Sarıkamış Kayak Merkezi\'nde Kayak Coşkusu

Kars Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 165 santimetre olarak ölçüldü.

26.01.2012 12:29

Kars Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 165 santimetre olarak ölçüldü. Kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistler kayağın keyfini doyasıya yaşadı.

Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, aralıklarla yağan kar yağışından sonra pistlerin tamamının kar ezme makinesiyle bastırılarak kayak için ideal duruma getirildiğini söyledi.

Kayak merkezinde bulunan otellerin tamamının dolduğunu belirten Kemuran Eroğlu; "Şu anda sömestr dönemi itibariyle yüzde 100 doluluk oranı yaşıyoruz. 5 Şubat'a kadar doluluk devam ediyor. 5-18 Şubat 2012 tarihleri arası çok az olsa da bir düşme var. Mart ayının 20'sine kadar otelimiz dolu. Kar'dan yana bir sıkıntımız yok, pistlerde harika kar var.Yeni açılan karanlık dere pistlerimize de kayak severleri bekliyoruz "dedi.

Sarıkamış Kayak Tesislerinin Türkiye'nin dört bir yanından ve Avrupa'dan akın eden misafirlerin kristal karda kaymanın keyfini çıkarttıklarını ifade eden Eroğlu; "Şuan her şey çok güzel. Kar yağışı halen devam ediyor. Pistlerimizde 165 santimetre kar var. Çığ tehlikesi yok. Sarıçam ağaçlarının arasında kayak yapmanının ayrıcalığını bütün misafirlerimiz yaşıyor" diye konuştu.

Kayak Merkezi'ndeki otellerde doluluk oranı ise şöyle, Ce-Mar Toprak Otel, Çamkar Otel yüzde 100, Kar Otel yüzde 90, Alpina Konakları ise, yüzde 80 olarak bildirildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Kayak Merkezi'nde Kayak Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement